”Vi vill inspirera andra att göra samma resa”

Patrik och Marika har tillsammans gått ner 30 kg med hjälp av ViktVäktarna. Nu har de utbildat sig till coacher hos ViktVäktarna och hjälper andra medlemmar att gå ner i vikt.
– Vi vill inspirera andra att göra samma resa, säger Patrik.

Redo för nya hälsosamma vanor? Gör som Patrik och Marika och testa ViktVäktarna! Just nu kampanjpris på medlemskap!

Paret Marika och Patrik blev medlemmar hos ViktVäktarna 2016. Det var Marika som fastnade för ViktVäktarna när hon såg att en gammal skolkamrat hade fått bra resultat med hjälp av programmet. Marika och Patrik berättar att de alltid gillat att vara aktiva på fritiden men att extrakilona sakta smugit sig på.

– Vi har egentligen alltid varit noga med det vi ätit och alltid gjort hemlagad mat. Men det blev stora portioner och jag tog gärna dubbla portioner, berättar Patrik.

De hade tidigare testat olika dieter för att komma i form, men med ViktVäktarna hittade de en metod som är hållbar över tid.

– Det som tilltalade oss när vi blev medlemmar är att du kan äta av allt, men inte alltid. Du behöver inte utesluta saker. Jag vill kunna äta det som är gott och till exempel ta ett glas vin på helgen, berättar Marika.

Marika och Patrik hjälper medlemmar hos ViktVäktarna att komma i form.

Våren 2017 nådde Marika och Patrik sina mål. Patrik hade gått ner 20 kg och Marika 10 kg. Dessutom hade de fått med sig sina två vuxna döttrar på viktresan.

– Vi kände både jag och Marika att vi orkade mer och var piggare efter viktnedgången, säger Patrik.

– Dessutom är det inte bra att bära på övervikt, det sliter för mycket på kroppen. Jag och Patrik är båda över 50 år och måste tänka att kroppen ska hålla i många år till. Vi är väldigt aktiva och tycker om att vandra, simma, paddla kajak och cykla och det är lättare när vi inte väger för mycket, säger Marika.

Vill du komma i form? Gör som Patrik och Marika och testa ViktVäktarna! Just nu kampanjpris på medlemskap!

När de hade nått sina mål växte en tanke fram att de ville hjälpa andra medlemmar att gå ner i vikt. Så efter pandemin bestämde de sig för att bli coacher hos ViktVäktarna i Skara. 

– Vi upplevde att ViktVäktarnas program kan passa de flesta så nu vill vi inspirera andra att göra samma resa, säger Patrik.

Har ni några tips för dem som vill komma i form?

– Ha tålamod och skynda långsamt. Låt det ta tid. En viktresa handlar inte om någon quick fix utan om beteendeförändring, säger Patrik

– Och var snäll mot dig själv. Till exempel om du i samband med påsk och jul inte kan hålla dig till programmet så är inte viktresan förstörd. Det är en dag imorgon också, tipsar Marika.

Har ni något bra recept ni kan tipsa om?

– Många av ViktVäktarnas recept är goda. Vi testade deras recept på langos en fredag – istället för att fritera så gör du dem i ugnen. Sedan kan du variera vad du har på. Vi hade räkor, 0-procentig yoghurt, rödlök och dill – det blev så gott.

Marika och Patrik tipsar om att göra langos.

Med ViktVäktarnas program kan du äta maten du älskar, samtidigt som du går ner i vikt! Bli medlem HÄR till kampanjpris!

Nästa artikel