”Nu mår jag så bra – jag har mer energi och är trygg i min kropp”

Alexandra kände sig låg på energi, trivdes inte med sig själv och hade ångest över att visa sig i badkläder. Hon valde att ge ViktVäktarna en chans och det har gett riktigt fina resultat: minus dryga 12 kg.
– Nu mår jag så bra – jag har mer energi och är trygg i min kropp, säger hon.

Vill du komma i form? Gör som Alexandra och testa ViktVäktarna! Just nu kampanjpris på medlemskap!

Alexandra tecknade medlemskap hos ViktVäktarna i januari 2023. Hon kände sig inte nöjd med sig själv och hur hon såg ut, och dessutom hade hon dåligt med energi.

– Jag kände att jag ville äta nyttigare, mer frukt och grönt. Redan under julen hade jag ångest inför att sommaren skulle komma och att jag skulle visa mig i badkläder på stranden, säger hon och fortsätter:

– Min sambo tyckte att det var jobbigt att se mig ledsen och sa “varför testar du inte ViktVäktarna?”. Jag tänkte direkt att det kommer ju inte att funka.

Alexandra hade förutfattade meningar om ViktVäktarna som gjorde att hon inte trodde att det skulle fungera. Men så bestämde hon sig för att ge det en chans och blev medlem. Hon valde ViktVäktarnas Premium-medlemskap så att hon kunde gå på Workshops och fick en coach; Jennifer.

 – Jag behöver lite mer disciplin, pepp och inspiration och en coach som kan hjälpa mig om jag har frågor. ViktVäktarnas livesända Workshops har fått mig att reflektera mycket. Jag har lärt mig en hel del om mig själv och hur jag kan tänka om jag hamnar i olika jobbiga situationer.

Gå ner i vikt på ett sätt som passar dig! Testa ViktVäktarna under 2024! Just nu kampanjpris på medlemskap!

Hur åt du innan du blev medlem?

 – Jag åt ganska bra mat då vi oftast lagar mat hemma och knappt äter ute. Men jag hade mycket grädde och smör i mina såser. Jag åt inte så mycket grönsaker och frukt och på morgonen åt jag bröd och granola så det blev en hel del socker till frukost.

Idag har Alexandra upptäckt flera smarta alternativ till feta såser och till pasta och potatis. Alla förändringar har gjort att hon gått ner strax över 12 kilo.

–  Jag äter inte sås gjord på grädde eller smör längre utan gör nyttigare alternativ och det har hjälpt mig så mycket, säger hon och fortsätter:

– Jag såg resultat direkt när jag slutade äta bröd, smör och grädde. Nu äter jag även mindre av pasta och potatis och har istället riven blomkål, zucchini eller morötter.

”Mitt mål nu är att fortsätta regga och att äta så att jag håller min vikt och att fortsätta träna som jag gör. Det här har blivit min livsstil”, säger Alexandra.

Innan viktresan orkade Alexandra inte gå längre promenader och hon vilade ofta när hon kom hem från jobbet. Idag har hon en helt annan ork, har kommit igång med träning och känner att kroppen är starkare. Till exempel klarade hon av att springa fem kilometer utan att ha tränat löpning tidigare.

– Jag är så glad över att känna mig stark och att inte få ångest över hur jag ser ut. Nu är jag nöjd med mig själv och stolt över min kropp. 

Vill du komma i form? Gör som Alexandra och testa ViktVäktarna! Just nu kampanjpris på medlemskap!

Men Alexandra berättar att resan inte alltid varit enkel, hon har fått kämpa och haft jobbiga kvällar när hon varit sugen på choklad.

–  Jag har verkligen fått vara konsekvent och disciplinerad och inte ätit något extra socker alls. Jag har inte haft något godis hemma och tackat nej till all fika på jobbet och tagit en frukt istället. 

I början var det jobbigt, men nu har Alexandra vant sig vid att välja bort godis och fikabröd. 

– Jag var tvungen att vara konsekvent eftersom det inte fungerade för mig att belöna mig med en chokladbit ibland. Jag kan inte ta en bit, utan då försvinner hela chokladkakan. Jag ser alltid till att köpa hem mycket frukt och om jag ska bort tar jag med mig till exempel grekisk yoghurt (0.5%) eller en god frukt. 

Förutom Workshops har Alexandra tagit hjälp av ViktVäktarnas app där hon är noga med att registrera allt hon äter. 

– Mitt mål nu är att fortsätta regga och att äta så att jag håller min vikt och att fortsätta träna som jag gör. Det här har blivit min livsstil.

Alexandra poängterar att det är viktigt att få stöd och hjälp under resan.

– Det är lättare att nå sina mål om de där hemma hjälper till att pusha – det stödet har jag verkligen haft. Har du inte stöd hemma så får du väldigt fint stöd i appen i ViktVäktarnas Community, från andra medlemmar och även under livesändningarna.
– För mig underlättade det när jag berättade för de runt omkring mig och mina kollegor att jag var medlem för då slapp de undra varför jag slutade äta fika eller andra sötsaker. Det kändes skönt för mig själv att vara öppen med det, säger hon.

Alexandra rekommenderar alla som vill gå ner i vikt och har svårt att klara av det på egen hand att ta hjälp av ViktVäktarna.

 – Vem som helst kan gå ner i vikt bara du registrerar det du äter, är ärlig mot dig själv och slutar äta produkter med mycket fett och socker i. ViktVäktarna ger väldigt mycket hjälp! De har så många bra recept och duktiga coacher som peppar och hjälper dig om du har frågor eller funderingar, säger hon.

Gör som Alexandra och testa ViktVäktarna! Just nu kampanjpris på medlemskap! Läs mer om alla medlemskap HÄR!

Nästa artikel