”Så här bra har vi inte mått på flera år”

75 kilo!
Så mycket har paret Jimmy och Carina gått ner tillsammans med hjälp av ViktVäktarna.
– Så här bra har vi inte mått på flera år, säger de.

Gör som Jimmy och Carina och kom i form med ViktVäktarna! Idag medlemskap till kampanjpris   

Det var i juni 2022 som en kollega till Carina blev medlem hos ViktVäktarna och Carina bestämde sig för att också bli medlem. Och bara tre dagar senare hakade Carinas man Jimmy på.

Carina ville ta bättre hand om sin hälsa då flera av hennes släktingar drabbats av hjärtproblem på grund av övervikt, stress och oregelbundna arbetstider.

– Vi fick vårt första barnbarn i januari 2022 och jag kände att jag vill ju se mitt barnbarn växa upp. Jag var ständigt stressad, jobbade oregelbundna tider och hade problem med övervikt. Jag tänkte att min övervikt är ju något jag kan påverka, säger hon och fortsätter:

– Dessutom är vi jägare och under jakten kan vi gå flera mil under en dag, men vi upplevde att vi nästan inte orkade vara aktiva och jaga på grund av vikten, säger hon.

Jimmy och Carina har haft stor hjälp av ViktVäktarnas app där de registrerar allt de äter – dessutom uppskattar de scannern som finns i appen. 

– Allt blev enklare med appen. Till exempel när vi var och handlade i början av vår viktresa kunde vi scanna matvarorna för att se vad vi kunde äta. 

Redo att nå ditt viktmål? Kom i form med ViktVäktarna! Idag medlemskap till kampanjpris   

Tidigare kunde Carina äta mat bara en gång per dag och det blev gärna feta såser. Idag äter hon mer regelbundet, flera måltider och har bytt ut de feta såserna mot lättare alternativ.

– Vi har valt att inte äta pasta eller ris, istället väljer vi potatis och grönsaker. Ett stort plus för oss är att vi har mycket älgkött som innehåller lite fett så vi använder det till exempel när vi gör köttfärs.

Jimmy och Carina har varit strikta med att registrera allt i appen och har hållit sig till planen. Men istället för att väga och mäta allt har de registrerat recepten och använt sunt förnuft när de lagt upp sina portioner.

– Jag tror att vi var mentalt inställda att lyckas från början – vi hade bestämt oss. Velar man är det lätt att falla tillbaka till dåliga vanor, säger hon.

Gör som Jimmy och Carina och kom i form med ViktVäktarna! Idag medlemskap till kampanjpris   

Både Carina och Jimmy har sina dagliga Points som de ska förhålla sig till. 

– Jag ser till att äta alla mina Points  – varje dag. Jag tror att det är lika viktigt att äta sig mätt på ett hälsosamt sätt som att inte överäta. Äter du för lite är det lätt att det blir jojo-bantning.

Tidpunkten för intervjun med Carina är det slutet av februari 2023 och hon har gått ner 33,9 kilo och Jimmy 41 kilo. Sedan januari har de börjat gymma för att stärka upp kroppen.

– Vi mår jättebra. Vi säger båda att så här bra har vi inte mått på flera år, säger hon.

Och båda upplever att resan varit mycket enklare än de hade trott.

– Det har inte varit några problem – ingen dag har varit jobbig. Vi har därför inte fallit tillbaka till våra gamla vanor en enda dag – det har nästan varit för enkelt, säger hon.

Gör som Jimmy och Carina och kom i form med ViktVäktarna! Idag medlemskap till kampanjpris   

Nästa artikel