”Jag ser till att alltid ha färdiga matlådor hemma”


Eira unnade sig gärna fika, chips och läsk flera gånger i veckan.

Men med ViktVäktarna har hon hittat balans när det gäller kosten och gått ner nio kilo på åtta veckor.
– Jag ser till att alltid ha färdiga matlådor hemma som jag kan ta av om jag blir hungrig, säger hon.

Vill du komma i form? Gör som Eira och testa ViktVäktarna! Just nu kampanjpris på medlemskap!

Eira berättar att hon sedan tonåren kämpat med övervikt och att hon som ung blev medlem hos ViktVäktarna.
–  Jag har alltid gillat att ViktVäktarna har ett sunt tänk kring kosten. Man får äta det man behöver, man behöver inte avstå från någonting. Med god planering kan man leva ett helt vanligt liv, säger hon.

Eiras utmaning är att hon älskar fika och som bageriansvarig i en butik kunde det tidigare lätt bli en hel del sötsaker och bröd. 
– Jag har alltid varit svag för fika och dessutom kunde det bli läsk och andra snacks flera gånger i veckan. Chips har nästan alltid funnits hemma, berättar hon.

Tack vare ViktVäktarna har Eira ändrat sitt sätt att äta och idag blir det bättre mellanmål. För att hålla sötsuget borta ser hon till att äta frukost varje dag och ha med en frukt om hon blir sugen på något. Hemma i kylskåpet och frysen finns alltid färdiga matlådor redo om hon kommer hem hungrig.
– Men jag ser till att ha utrymme för en ostfralla varje dag och ser till att välja bra pålägg. Är jag väldigt sugen på något sött en dag brukar jag tänka om jag har samma sug dagen därpå så kan jag ta något sött. Med ViktVäktarna finns det utrymme att även unna sig sötsaker ibland, säger hon.

Eira ser till att färdiga matlådor hemma. Perfekt om hon kommer hem och är hungrig.

ViktVäktarna ger dig ett flexibelt program baserat på vetenskap där du äter maten du gillar och går ner i vikt! Bli medlem här!

Eira började egentligen sin viktresa redan för tio år sedan – sedan dess har hon gått ner 30 kilo med hjälp av ViktVäktarna. Hösten 2023 bestämde hon sig för att göra en ny satsning igen efter att hon fick bekräftat att hon hade problem med kärlkramp och ärftligt högt kolesterol.
– Mitt stora varför är min hälsa och att jag ska leva så länge som möjligt. Jag tänker att med hjälp av bra kost kan jag ge kroppen och hjärtat bättre förutsättningar.

Eira har gått ner 30 kilo sedan hon började med ViktVäktarna. Till vänster en bild innan hon blev medlem.

Sedan Eira drog igång sin nya satsning  har hon gått ner nio kilo på åtta veckor. Till sin hjälp har hon WW-appen och även ViktVäktarnas workshops.
– Jag åker varje vecka från Haparanda till Luleå för att vara med på workshops och träffa min coach Helena. Det är 12 mil enkel resa, men för mig är mötena väldigt viktiga, säger hon.

Varför vänta? Bli medlem hos ViktVäktarna idag och starta ditt nya hälsosamma liv!

Eira poängterar dock att appen också har varit en viktig faktor i hennes viktresa.
– Appen är min livräddare och den använder jag varje dag – tack vare den får jag bra överblick hur jag ligger till för dagen och veckan när det gäller mina Points, säger hon och fortsätter:
– Dessutom gillar jag verkligen ViktVäktarnas Community som finns i appen. Känner jag mig nere och går in och läser några inlägg från andra medlemmar så känner jag direkt; yes, det här går bra. Det finns andra som kämpar och orkar och man får tips, råd och pepp. Dessutom finns det många recept att få inspiration ifrån.

Eira använder gärna ViktVäktarnas app.

Hur mår du idag jämfört med i höstas?
– Jag mår jättebra. Kläderna börjar bli större och jag känner mig piggare och gladare.

Vad har du för mål och plan framöver?
–  Jag är tio kilo från målet. Jag är inte ute efter getingmidja utan det handlar om min hälsa. Mitt stora mål är att i augusti genomföra en pilgrimsvandring i Spanien – så då vill jag vara i mål med min viktresa. Vandringen är något jag drömt om länge så nu ska det bli av.

Vill du veta mer om Eiras viktresa och hennes bästa tips? Lyssna på ViktVäktarnas podd, WW-podden,  där Eira gäst och samtalar med ViktVäktarnas kostexpert Karin Nileskog. Du hittar avsnittet på Spotify och där poddar finns.

Vill du komma i form? Gör som Eira och testa ViktVäktarna! Just nu kampanjpris på medlemskap!

Nästa artikel