5 grillrecept att testa i vår och sommar!

Den efterlängtade våren är här! Nu vill vi grilla och vara ute och njuta av det härliga vädret. Grillat är inte bara gott utan även perfekt för dig som vill äta hälsosamt. Här tipsar vi om fem grillrecept som du bara måste prova.

ViktVäktarna ger dig ett flexibelt program baserat på vetenskap där du äter maten du gillar och går ner i vikt! Bli medlem idag!

Genom att göra smarta val när du grillar i vår och sommar så går det att äta riktigt hälsosamt. Till exempel kan du byta ut de feta såserna mot lättare alternativ och addera mer grönsaker på tallriken. Lägg grönsakerna på grillen eller gör en god sallad som du serverar till köttet eller fisken. Här under har vi samlat fem spännande recept som du kan bjuda nära och kära på vid vårens och sommarens alla grilltillfällen.

Bli medlem idag hos ViktVäktarna! Här hittar du dagens erbjudande!


Grillad lax med chèvre- och fänkålstäcke

I det här receptet toppar du laxen med ett krämigt täcke av fänkål och chèvre och smaksätter sedan med dill och rosépeppar. Till laxen serverar du grillad pumpa och grönkålssallad! Läs mer här.

Kolja i foliepaket med grillad zucchini och melonsalsa

Att grilla i foliepaket är smidigt och dessutom blir det väldigt gott! Vad sägs om att njuta av kolja grillad i foliepaket smaksatt med vitlök, lime och chili? Till det äter du zucchini, melonsalsa, grillad lime och potatis. Här kan du ta del av hela receptet!

Bli medlem idag hos ViktVäktarna! Här hittar du dagens erbjudande!

Grillad entrecote med sötpotatis

En lite lyxigare rätt som passar till helgen eller när du får besök. Kan du inte grilla ute går det lika bra att steka köttet i stekpanna och rosta sötpotatisen i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter.  Servera med en grönsallad och smula över getost. Spana in receptet här!

Tacos med grillad flankstek

Fredagstacos där färsen är utbytt mot grillad flankstek!  Och istället för kalla grönsaker grillar du grönsakerna tills de fått fin färg.  Du fyller de värmda tortillabröden med kött, grönsaker, smulad salladsost och koriander. Servera gärna med limeklyftor. Här hittar du receptet.

Grillad banana split med jordnötsglass

En lite annorlunda banana split där du gör din egen glass på mixade bananer. Förbered glassen genom att lägga bananerna i frysen minst två timmar innan du ska laga efterrätten. Sedan mixar du de frysta bananerna med jordnötssmör och kokosgrädde till en slät glass. Ställ glassen i frysen tills det är dags att servera. Halvera resterande bananer och grilla tills de fått fin färg. Här kan du ta del av receptet.

ViktVäktarna ger dig ett flexibelt program baserat på vetenskap där du äter maten du gillar och går ner i vikt! Bli medlem idag!

Nästa artikel