”Jag har litat på programmet och försökt att inte känna någon stress”

När Karin skulle fylla 40 år kände hon att det var dags att fokusera på sig själv.
Hon blev medlem hos ViktVäktarna för att på ett hälsosamt sätt gå ner i vikt.
Idag är hon 21 kilo lättare.
–  Jag har litat på programmet och försökt att inte känna någon stress, det behöver inte gå fort, säger hon.

Vill du komma i form? Gör som Karin och testa ViktVäktarna! Just nu kampanjpris på medlemskap!

Karin blev medlem hos ViktVäktarna i slutet av augusti 2023. Hon skulle fylla 40 år, hennes barn började bli stora och Karin kände att det fanns tid att börja fokusera lite mer på sig själv.
– Jag hade varit medlem hos ViktVäktarna tidigare och visste att det är ett sunt sätt att gå ner i vikt. Jag ställde in mig på att det skulle bli tufft, men att jag skulle ha tålamod och följa programmet oavsett resultat, säger hon.

Innan Karin blev medlem upplevde hon att hon tänkte på vad hon åt, men att hon åt för mycket och unnade sig sötsaker för ofta.
– Trots min övervikt så kände jag mig fin och stark, men det fanns ändå en oro för min hälsa, säger hon.

Karin valde ViktVäktarnas Premium-medlemskap där du får möjlighet att gå på workshops för att få stöd och hjälp av en coach.
– Jag tog redan från start beslutet att endast väga mig hos min coach. Att jag går och väger mig varje vecka, trots att jag haft en dålig vecka, har varit väldigt viktigt. Att tro att jag kommer få ett visst resultat, behöver inte alltid stämma överens med verkligheten. Min coach Jennifer har verkligen gett mig de peppande orden jag har behövt höra för att fortsätta resan, säger hon.

En annan viktig framgångsfaktor för Karin är ViktVäktarnas app.
– Jag har använt mig av appen varje dag och jag tror att det har varit nyckeln för mig för att lyckas. Just att vara ärlig mot mig själv och registrera allt jag äter, säger hon.

Karin har valt att dra ner på Pointsen på luncherna för att kunna äta lite mer på kvällarna tillsammans med familjen.
– Till lunch har jag ätit NollPointsmat, till exempel kvarg, äggröra eller keso och skinka. Jag försöker förbereda långa dagar på jobbet genom att ta med banan eller komma ut på en promenad för att köpa frukt. När jag kommer hem äter jag alltid mellanmål tillsammans med barnen. Till mellanmål har jag ätit i stort sett samma som till lunch. På fredagar och lördagar unnar jag mig ett glas vin och en ruta mörk choklad, berättar hon.

ViktVäktarna ger dig ett flexibelt program baserat på vetenskap där du äter maten du gillar och går ner i vikt! Bli medlem idag!

Har du något favoritrecept från ViktVäktarna?
–Vi äter mycket kyckling och jag gillar ett gammalt recept från ViktVäktarnas Familjekokbok; Kyckling med soltorkade tomater och svarta oliver. Generellt lagar vi vanliga recept, men försöker tänka smart och byta ut  till exempel grädde och crème fraîche till lättare alternativ och blanda ut med lite mjölk. Ibland om jag tycker att måltiden blir för ”dyr” i Points byter jag ut pasta och potatis mot en grönsallad.

Alla de här förändringarna har gjort att Karin gått ner 21 kilo på sju månader. Planen är att gå ner två kilo till.
– Jag känner mig väldigt stark, fysiskt, men framför allt mentalt. Jag vet att jag kan och det är jag som bestämmer vägen framåt. Jag har hela tiden löptränat, men jag märker stor skillnad i steget. Jag springer fortare, men framför allt lättare. 

Är det något som har överraskat dig under resan?
– Jag tycker att det varit lättare den här gången, än när jag var med för tjugo år sedan. Jag tror att jag var mer fokuserad på snabba resultat den gången och tyckte synd om mig själv när jag inte kunde äta det jag tidigare hade ätit. Nu känner jag mig mer mentalt stark! Jag tänker på vad en kvinna sa under en av våra workshops; ”Det känns bra att välja bort det dåliga alternativet och känna sig lite redig”.

Vilket är ditt bästa tips för dem som vill komma i form under 2024?
– Lita på programmet och stressa inte. Kroppen är mystisk och resultaten behöver inte vara samma varje vecka, trots att du har gjort exakt likadant. Det betalar sig på sikt, så ha tålamod, tipsar Karin.

Vill du komma i form? Gör som Karin och testa ViktVäktarna! Just nu kampanjpris på medlemskap!


Nästa artikel