”Det har gått över förväntan – nästan för bra”

Stefan ville hitta ett långsiktigt och hälsosamt sätt att gå ner i vikt. Med ViktVäktarna har han gått ner över 11 kg på 12 veckor med hjälp av god mat som hela familjen gillar.
– Det har gått över förväntan, nästan för bra, säger han.

Vill du komma i form? Gör som Stefan och testa ViktVäktarna! Just nu kampanjpris på medlemskap!

Stefan hade provat att gå ner i vikt på egen hand tidigare genom att dra ner på portionerna. Men tyvärr ledde inte hans förändringar till minus på vågen.
– Eftersom jag inte gick ner i vikt så har jag förstått att jag inte åt mindre portioner eller mer hälsosam mat, säger han.

I slutet av juni 2023 bestämde sig Stefan för att bli medlem hos ViktVäktarna och valde deras Bas-medlemskap där du får tillgång till ViktVäktarnas app där du registrerar det du äter och kan välja mellan över 5000 hälsosamma och goda recept. 
– För mig handlar det inte bara om att gå ner i vikt utan om ett långvarigt sätt att tänka kring mat. Jag hade sett att ViktVäktarna hade fungerat bra för andra så jag passade på att nyttja mitt friskvårdsbidrag för att betala medlemskapet, säger han.

Stefan använder Viktväktarnas app. Här är en bild när han hade passerat -10 kg.

12 veckor efter att Stefan blev medlem, är han dryga 11 kg lättare.
 – Det har gått över förväntan, nästan att det gått för bra om jag ska vara ärlig. Jag har haft en stor viktnedgång så jag har funderat på om jag äter för lite. Men jag har varken känt mig hungrig eller trött under min viktresa. Jag tänker att om jag äter för lite skulle jag vara trött eller sugen på saker, säger han.

Stefans knep för att lyckas är planering och varje söndag planerar han veckans måltider
– Jag avskyr att laga mat, det är bland tråkigaste jag vet. Men med ViktVäktarna har jag tvingat mig själv att hitta en rutin och det är bra. Jag gör mat som hela min familj kan äta så jag ser till att hitta recept som barnen gillar. Hittills har jag inte stött på ett enda recept som de sagt usch om. Det är det bästa beviset på att ViktVäktarnas mat fungerar bra.

Har ni någon rätt ni gillar extra mycket
– Jag har hittat ett recept med köttfärslimpa med tomatspesto och rostad lök. Det är fantastiskt gott. Jag brukar köpa dubbelt så mycket färs så jag har mat över till matlådor sedan. Tidigare åt jag ofta lunch ute men nu har jag matlådor på jobbet, säger han.

Gör som Stefan och testa ViktVäktarna! Just nu kampanjpris på medlemskap!

Är det något som har varit svårt?
– Ja, det svåra var under semestern i sommar när jag var hemma med barnen och försökte hålla rutinerna. Men då kunde jag välja att äta en matlåda som fanns kvar och sedan steka köttbullar och koka makaroner till barnen. Så under sommaren har jag stått still på vågen, men hade jag skött mig ännu bättre så hade jag gått ner ännu mer de här 12 veckorna, säger han.

Stefan poängterar att för honom är det viktigt att hitta ett hälsosamt sätt att äta hela veckan.
– Jag upplever att många som ska gå ner i vikt på egen hand äter nyttigt på veckorna och sedan frossar de på helgerna. Då blir det ändå ett kaloriöverskott. Blir jag sugen på choklad en tisdag så tar jag en bit då istället för att vänta till lördagen och frossa.

Stefan, som håller på med styrkelyft, har fortsatt träna på gymmet under viktresan, men är medveten om att hans styrka förändras i samband med att han går ner i vikt.
– Det är svårare att bygga muskler under viktnedgång, så jag får tänka att jag ska bibehålla så mycket muskelmassa som möjligt. Sedan är det viktigt att tänka på procenten; hur mycket procentuellt har jag gått ner i vikt och hur mycket procentuellt har jag tappat i styrka. Än så länge följde de kurvorna varandra.

Stefans plan nu är att gå ner ytterligare 13 kg till så han når sin målvikt på 80 kg. Efter det vill han följa Viktväktarnas jämviktsprogram för bibehålla sin vikt.
– Sedan vill jag kunna fasa ut appen och att det här då är ett naturligt sätt för mig att äta.

Redo för att komma i form? Gör som Stefan och testa ViktVäktarna! Just nu kampanjpris på medlemskap!

Nästa artikel