”Mitt bästa tips är att inte sätta för höga mål – ta en dag i taget”

Med hjälp av ViktVäktarna har Jessica gått ner i vikt och fått ny energi.
Idag arbetar hon som coach och hjälper andra att gå ner i vikt.
– Det bästa med mitt jobb är att se medlemmarnas personliga utveckling. Det är en otrolig skillnad från första besöket till att de bara gått ner något kilo, säger hon.

Med ViktVäktarna kan du nå dina hälsomål utan att kompromissa med livets goda! Testa idag till kampanjpris

Jessicas resa med ViktVäktarna började våren 2004. Hon och hennes man hade en dröm och en önskan om att bli gravida men hade inte lyckats.
– Jag behövde få något annat att tänka på samtidigt som jag även behövde gå ner i vikt. Min man hade drabbats av diabetes så vi behövde lära oss att äta mer hälsosamt, berättar hon.

Bara några månader efter att Jessica blev medlem hade hon gått ner 7-8 kg och kort därefter blev hon gravid.
– Då pausade jag mitt medlemskap under graviditeten, berättar hon.

Ganska snart efter att första sonen fötts blev Jessica gravid igen. Efter sin andra graviditet gick hon med i ViktVäktarna igen och gick ner hela 22 kilo.
– Jag var en gottegris innan jag blev medlem och jag kunde hoppa över mat för att äta godis. Idag är det inte förbjudet för mig att äta godis, men jag tänker annorlunda kring godis. Jag gillar tablettaskar och tycker det är lagom. När jag ska äta godis på fredagar och lördagar så lägger jag upp även upp skivad banan och päron på min bricka. Då får jag mycket gott att njuta av och både godis och frukt. 

Har du märkt skillnad på ditt mående efter att du har gått ner i vikt?
– Jag orkar mer, är piggare och sover bättre. Nu är mina barn stora, men jag har orkat hänga med när de haft sina faser när de sprungit omkring mycket. 

Kom i form med ViktVäktarna 2023! Idag medlemskap till kampanjpris – spana in dagens erbjudande här!

En av alla hälsosamma och goda maträtter som Jessica lagar; blomkålsbiffar med varm sötpotatissallad och gröna linser.

När Jessica skulle gå tillbaka till jobbet som lärare efter föräldraledigheten kände hon att det skulle bli tufft att arbeta heltid inom läraryrket med två små barn och en man som arbetade på annan ort. I samband med detta såg hon att ViktVäktarna sökte coacher, så hon sökte och blev uttagen. En fördel med jobbet som coach är att det är mer flexibelt.
– Så sedan 2011 kombinerar jag mitt jobb som lärare med jobbet som coach, berättar hon.

Kom i form med ViktVäktarna 2023! Idag medlemskap till kampanjpris – spana in dagens erbjudande här!

Jessica trivs med de två jobben och berättar att det finns likheter.
– Jag kan se att många medlemmar har ett negativt sätt att tänka om sig själv före sin vikt- och hälsoresa. Även många ungdomar har negativa tankemönster om sig själva och behöver bryta dessa. Överlag tror jag att vi behöver bryta dåliga mönster och istället tänka positivt om oss själva, säger hon.

Vad är ditt bästa tips till de som vill komma i form 2023?
– Att inte sätta för höga mål – ta en dag i taget och en måltid i taget. Ju fler hälsosamma måltider du får i dig desto mer kommer du att orka. Var snäll mot dig själv och om det går åt skogen tänk att nästa måltid kan bli bättre. Det är viktigt att se att det är process och vanligtvis tar det tid innan nya beteenden fastnar.

Har du något favoritrecept som du vill tipsa om?
– Ja, jag har ett festligt recept som vi till exempel åt på nyårsafton; oxfilé surprice. 

Ugnsstekt oxfilé med smakrik rödvinssås.

Med ViktVäktarna kan du nå dina hälsomål utan att kompromissa med livets goda! Testa idag till kampanjpris

Nästa artikel