”Jag mår fantastiskt bra nu – det är helt sjukt”

Ann-Charlotte hade värk i kroppen och ville inte se bilder på sig själv på grund av sin övervikt.
För att få en förändring började hon träna och sedan blev hon medlem hos ViktVäktarna.
– Idag har jag gått ner 17-18 kilo och mår fantastiskt bra, säger hon.

Gör som Ann-Charlotte och kom i form med ViktVäktarna! Idag medlemskap till kampanjpris   

 Ann-Charlottes hälsoresa började hösten 2021. Då hade hon dagligen huvudvärk, upplevde smärta i axlar, nacke och rygg och kände sig trött.

– Jag började med att träna och kände att desto mer jag tränade desto lättare blev det, säger hon.

Strax därefter undrade en kollega om Ann-Charlotte ville haka på och bli medlem hos ViktVäktarna.

– Jag tackade ja, så den 8 januari förra året började jag. Jag minns en skidresa i februari det året, då hade jag gått ner 2 kilo och hade redan då en energi utöver det vanliga. 

Ann-Charlotte

För Ann-Charlotte har det varit viktigt att kunna få fortsätta äta maten hon gillar. Därför har hon hela tiden försökt hitta hälsosamma alternativ.

– Jag har svårt att äta lite mat – jag vill gärna ha lite mer mat på tallriken. Så jag har ätit mycket av NollPointsmaten, säger hon och fortsätter:

– På kvällen när jag är sugen på något brukar jag äta kvarg och till det har jag skalade hasselnötter och hallon. Då får jag fett, surt och sött, säger hon.

Ann-Charlotte berättar att hon gillar såser och där har hon också hittat smarta alternativ.

– Nu tar jag gärna kalla såser med yoghurt och jag har även fått tips på en Pointsvänlig bearnaisesås.

Gör som Ann-Charlotte och kom i form med ViktVäktarna! Idag medlemskap till kampanjpris   

Till frukost äter hon gärna en macka, men istället för smör och ost på smörgåsen blir det 4-procentig färskost och så steker hon två ägg i rapsolja. Äggen lägger hon sedan på smörgåsen.

– Jag älskar den frukosten, säger hon.

Som hjälp under viktresan har hon haft ViktVäktarnas app där hon kan registrera det hon äter och få bra överblick. Dessutom har Ann-Charlotte varit på några Workshops för att få pepp av en coach. Nu har hon gått ner 17-18 kilo i vikt och märker stor skillnad på sitt mående.

– Jag mår fantastiskt bra nu – det är helt sjukt. Jag får så mycket energi, känner mig mer positiv och självsäker. Jag har slängt alla mina gamla kläder och det är verkligen kul att kunna handla i storlek small. Tidigare mådde jag så dåligt när jag såg mig själv på bilder. Nu finns det ingenting i världen som kan få mig att gå upp i vikt.

Ann-Charlotte berättar att när hon går på fest äter hon det som bjuds och hon kan äta pizza då och då om hon är sugen på det. 

– Jag är otroligt duktig på att planera och har alltid med mig mina matlådor till jobbet. Planering är nyckeln till framgång. Det gäller att ha mat hemma som är bra – då funkar det.

Vilket är ditt bästa tips för någon som vill komma i form under 2023?

–  Bestäm dig! Och kom ihåg att en förändring går inte på en kvart. ViktVäktarna är faktiskt det bästa alternativet om du ska få ett hållbart resultat eftersom det inte handlar om någon quick fix och dessutom får du äta allt, säger hon.

Gör som Ann-Charlotte och kom i form med ViktVäktarna! Idag medlemskap till kampanjpris   

Nästa artikel