Maria gick ner 7 kilo: ”Nu känner jag mig piggare och starkare”

När Maria gick en kostutbildning via sitt jobb som skolsköterska började hon fundera kring sina egna matvanor. För att själv få bättre rutiner kring maten blev hon medlem hos ViktVäktarna och har tack vare detta gått ner 7 kilo.
– Nu har jag även börjat träna mer och känner mig piggare och starkare, vilket är en härlig känsla, säger hon.

Gör som tusentals andra svenskar och kom i form med ViktVäktarna! Här hittar du dagens erbjudande   

Marias resa med ViktVäktarna började i december 2021. Det var via en utbildning med sitt jobb som skolsköterska som Maria insåg att hon själv inte åt så bra.
– På utbildningen pratade de mycket om att det inte behövs förbud, men att du kan tänka på att byta ut olika livsmedel mot nyttigare varianter. Under utbildningen fick jag även fylla i en blankett där det framkom att jag inte hade så bra matvanor vilket var ett litet wake up call för mig, säger hon.

Maria ville inte ha någon quick fix eller diet –  utan en livsstil som håller i längden. Därför passar ViktVäktarna henne perfekt – eftersom du kan fortsätta äta maten du älskar.
– Jag tänkte även att den här kunskapen är bra att ha med i mitt jobb där jag dagligen möter tonåringar. Samtalen handlar ofta om kost- och levnadsvanor. Så att kunna prata med eleverna om mat som är bra för dem för att de ska må bättre, sova bättre och orka mer, känns så mycket viktigare och bättre än att prata om vikt och BMI, säger hon och fortsätter: 
– Det är ett stort fokus idag, framförallt för ungdomar, kring hur du ser ut och där känner jag ett ansvar att kunna förändra, säger hon.

Tidigare åt Maria det hon var sugen på och tänkte inte alls på portionsstorleken.
– Jag åt sällan färska grönsaker till maten och det blev en del spontanluncher som inte var särskilt nyttiga. Detta resulterade i att jag kände mig sugen på sötsaker och var ofta trött.

Med ViktVäktarna har Maria lärt sig att planera sina måltider och hon ser till att hålla sig till sina Points. Hon har färdiga lunchlådor redo att ta med till jobbet och packar med mellanmål att äta under eftermiddagen.
– Då behöver jag inte stå och trycka i mig massa grejer från skafferiet när jag kommer hem. Planering och ändrat mindset är nyckeln till att jag lyckats, säger hon.

  • Marias tips!
  • Jag äter fullkornspasta istället för vanlig pasta
  • Jag väljer gärna vegetariskt istället för kött
  • Jag ser till att äta mycket grönsaker och frukt 
  • Förbud funkar inte för mig – om jag vet att något gott väntar under helgen blir det lättare att undvika onyttigheter under veckorna.
  • Utmaningen är när man är bortbjuden på middag. Men då behöver jag inte ta flera portioner eller massor av godis/chips

Alla de här förändringarna har gjort att Maria gått ner 7 kilo i vikt, tränar mer och mår mycket bättre.
– Jag känner jag mig piggare och starkare, vilket är en härlig känsla.

Rekommenderar du fler att testa ViktVäktarna?
– Absolut! Känner du att du är fast i dåliga vanor och behöver en mer hälsosam livsstil så tycker jag absolut att ViktVäktarna är en bra start. Det är dock viktigt att komma ihåg att det inte är någon quick fix. Det gäller att ändra ditt tänk och bryta dina dåliga vanor till vanor som är hållbara.

Gör som tusentals andra svenskar och kom i form med WW ViktVäktarna! Här hittar du dagens erbjudande     

Nästa artikel