”Jag ändrade kosten och gick ner 30 kilo”


Christel ville gå ner i vikt får att få tillbaka orken att kunna leka med sina barn.
Med hjälp av ViktVäktarna och stödet från nära och kära har hon nu gått ner 30 kilo.
– Det är bara kosten jag har ändrat, säger hon.

Gör som Christel och kom i form med ViktVäktarna! Idag medlemskap till kampanjpris   

Vid årsskiftet 2019/2020 var Christel på väg till Åre tillsammans med sin familj. Hon och sambon diskuterade att de skulle behöva gå ner i vikt för att hitta tillbaka till orken för att kunna leka och springa med barnen.

–Vi hade testat dieter och pulver tidigare men det var inget som fungerade i längden. Den här gången valde vi ViktVäktarna, säger hon.

Även svärmor hakade på idén och sedan dess har de stöttat och peppat varandra när det har behövts. Christel upplevde att starten av viktresan var svår och det var en utmaning att hålla sig borta från godis och chips som fanns hemma.

– I början ville jag ha resultat varje vecka och minus på vågen. Det blev en stressfaktor så jag bestämde att jag inte skulle väga mig varje vecka. Det gäller att hitta ett system som funkar för sig själv.

Hur åt du innan du blev medlem?

– Innan hade jag ätit det som gick snabbt att laga till. Det blev ofta pizza och hamburgare, berättar hon.

Då, när hon vägde 115 kilo, var hon svettig efter att ha lekt med barnen i fem minuter.

– Jag var tung och kände mig trött. När jag satt på golvet och lekte med barnen orkade jag inte riktigt ta mig upp.

Ett år efter att Christel startade sin resa drabbades hon av covid och tappade både lukt och smak i nio månader. 

– Jag slutade äta godis och chips eftersom jag inte hade någon smak. Jag kände inget sug efter det. Nu när smaken kommit tillbaka har jag testat att äta godis, men det smakar inte gott längre. 

Gör som Christel och kom i form med ViktVäktarna! Idag medlemskap till kampanjpris   

”Jag kommer fortsätta vara medlem hos ViktVäktarna. Om jag kommer in i en dipp där jag tappar motivation är det ett bra stöd”, berättar Christel.

Idag, hösten 2022, väger Christel 85 kilo och mår väldigt mycket bättre. 

– Jag mår jättebra. Jag har haft problem med mina knän i flera år, nu är det helt borta. När jag har gått ner så pass mycket i vikt mår kroppen bättre.

Har du även tränat under din resa med ViktVäktarna?

– Nej, nästan ingenting – det är bara kosten som jag ändrat och jag har gått ner 30 kilo tack vare det. En gång i veckan kör jag ett träningspass, men annars så springer jag efter barnen och har ett aktivt jobb på förskola.

Idag registrerar Christel inte allt hon äter i WW-appen utan har lärt sig hur mycket hon ska äta och hon har sina favoritrecept som alla i familjen uppskattar. 

– Jag kommer fortsätta vara medlem hos ViktVäktarna. Om jag kommer in i en dipp där jag tappar motivation är det ett bra stöd.

Gör som Christel och kom i form med ViktVäktarna! Idag medlemskap till kampanjpris   

Nästa artikel