4 rätter från ViktVäktarna som är bra både för plånboken och hälsan

När elpriserna och räntorna stiger samtidigt som matpriserna höjs slår det hårt mot svenskarnas plånböcker.
Många tror att det är dyrt att äta hälsosamt men så är inte fallet.
Här tipsar vi om 4 rätter från ViktVäktarna som både är bra för plånboken och hälsan.

Gör som tusentals andra svenskar och kom i form med ViktVäktarna! Här hittar du dagens erbjudande   

Varje dag möts vi av rapporter i media om Sveriges ekonomi och att elpriserna sticker i höjden. Det snabbt förändrade ekonomiska läget har gjort att många svenskar har tvingats se över sin situation och prioritera annorlunda.

När det gäller maten så finns det flera tips som du kan ha i åtanke. Först och främst att planera vad du/ni ska äta och veckohandla. Se till att handla bara det du behöver och försök att tillaga allt du har handlat hem. Även att förbereda lunchlådor är bra så du slipper lägga pengar på en dyr lunch på en restaurang.

När du planerar dina maträtter så försök att utgå från rätter som innehåller prisvärda ingredienser, så som linser, bönor, morötter, pasta och ägg.

Här tipsar vi om fyra goda och prisvärda rätter från ViktVäktarnas receptbank. Rätterna är hälsosamma och passar perfekt för dig som vill komma i form. Även om det är tuffa tider ekonomiskt så är det viktigt att ta hand om sig själv.

Vill du ha ännu mer matinspiration? Som medlem hos ViktVäktarna får du förutom smarta verktyg som underlättar din viktnedgång även tillgång till över 4 000 recept i ViktVäktarna hyllade app.

Gör som tusentals andra svenskar och kom i form med ViktVäktarna! Här hittar du dagens erbjudande   

Frukost – Stekt ägg med rågbröd

Starta dagen med en god smörgås med kaviar och ett stekt ägg. Se receptet HÄR.

Lunch – Pasta med tomat- och tonfisksås

En perfekt vardagsrätt där du bara fräser lök och morot, tillsätt vitlök, tomatpuré, tomater och chilipulver och koka i några minuter. Servera tillsammans med pasta. Här hittar du hela receptet

Mellanmål – Knäckebröd med makrill och ägg

Mellanmål ska vara enkla och snabba att fixa. Därför vill vi tipsa om att lägga makrill och ägg på en bit knäckebröd och sedan toppa med dill. Här kan du ta del av hela receptet.

Middag – Zucchini- och linslasagne

Testa en vegetarisk lasagne till middag – istället för köttfärssås varvar du tomatsås,  en zucchini- och linsblandning med lasagneplattor. Spana in hela receptet här.

Gör som tusentals andra svenskar och kom i form med ViktVäktarna! Här hittar du dagens erbjudande   

Nästa artikel