Camilla om semesterveckan på Kreta: ”Vi var supernöjda”

Camilla och hennes väninnor ville ha en avkopplande resa.
Hos Airtours hittade de en resa till Kreta och hotellet Panorama som ligger på en udde utanför byn Kalamaki.
– Vi visste att Airtours är prisvärda då vi rest med dem tidigare, säger Camilla.

Just nu! Extra höga rabatter på resor till Hurghada i november och december

Camilla berättar att hon och väninnorna brukar spara pengar varje månad så att de har en reskassa när de väl vill ut och resa.

Tidigare år har hon och vännerna rest var och en på egen hand, men i år bestämde de sig för att åka iväg tillsammans och siktade in sig på att hitta en resa i samband med Kristi himmelsfärd. 

– Det passade bra för då behövs inte så många semesterdagar. Vi kände att vi behövde lite avkoppling från vardagslivet och just våren är en skön tid att resa i Europa, berättar Camilla.

De tre vännerna på flyget.

Tjejerna ville till någon grekisk ö och de bestämde sig för Kreta och hotellet Panorama i Kalamaki. Panorama har ett stort härligt poolområde och erbjuder även exklusivare rum där du kan kliva direkt ner i poolen från terrasskanten.

– Min ena väninna hade aldrig varit på Kreta tidigare, vi andra två hade varit där tidigare men kände att vi gärna ville dit igen. Hotellet såg inbjudande ut på bilderna och det blev prisvärt då vi valde all inclusive, säger hon.

Just nu! Extra höga rabatter på resor till Hurghada i november och december

Panorama har en stor pool och en separat intilliggande stor barnpool. Från det upphöjda poolområdet har du en fantastisk utsikt över havet.

Vad tyckte ni om er vistelse på hotellet?

– Vi var supernöjda. Hotellet var rent och erbjöd god mat. Dessutom med ett fint poolområde med fantastisk havsutsikt. Det fanns möjlighet att träna på gym och även underhållning några av kvällarna, säger hon och lägger till:

– Hotellet passade oss perfekt då vi inte var ute efter något festande – byn är väldigt lugn. Den kvällen vi anlände sent fick vi en god ceasarsallad serverad på rummet. Vi hade även möjlighet att äta en tidig (enklare) frukost när vi skulle på utflykt och så fick vi med oss en lunchbox, säger hon.

Just nu! Extra höga rabatter på resor till Hurghada i november och december

Vännerna var aktiva på semesterveckan och inledde varje morgon med en promenad före frukost.

– Vi gick mot Agia Marina, utmed bygatan, och sedan längs stranden hem. Det blev fem till sex kilometer varje morgon. Då smakade frukosten extra gott! Med en fantastisk utsikt och goda samtal så blev det en bra start på dagen, säger hon.

Bild från en morgonpromenaderna längs med stranden.

De passade även på att göra tre dagsutflykter, en utflykt gjorde de på egen hand till Chania. Då hoppade de bara på lokalbussen som avgick nedanför hotellet. 

– Chania är verkligen en liten mysig stad att vandra runt i, tipsar Camilla. 

De valde även att boka två bussresor via företag som arrangerar utflykter. En av turerna var en vandring i Samariaravinen. 

– Samariaravinen ligger i Samaria nationalpark och är en enorm bergsklyfta som löper hela 17 kilometer och faller 1 200 meter. Det var en häftig upplevelse och en fantastisk dag, säger hon.

– En annan dag åkte vi på en bussresa “Taste of Crete”. Vi fick se tillverkning av olivolja och viner och smaka av dessa.

Just nu! Extra höga rabatter på resor till Hurghada i november och december

Camilla passade på att fota under vandringen i Samariaravinen.

Kan du tänka dig att resa med Airtours igen?

– När det väl blir dags igen kommer jag börja leta resa hos Airtours. Jag hoppas vi tre kan åka iväg tillsammans nästa år. Innan dess hoppas jag komma iväg på några andra resor; både storstad och träningsresa.

Just nu! Extra höga rabatter på resor till Hurghada i november och december

Nästa artikel