5 saker att upptäcka i Hurghada

Fly från kylan i Sverige och boka in en resa till Egypten och Hurghada.
Solsäkra Hurghada erbjuder dessutom mycket mer än bara sol och bad.
Här är 5 utflykter du inte får missa.

Just nu! Extra höga rabatter på resor till Hurghada i november och december

När du besöker Hurghada finns massor av sevärdheter när du tröttnat på att slappa vid hotellpoolen eller på stranden.

Vill du till exempel göra en heldagsutflykt och vara borta lite längre så tipsar vi bland annat om två fantastiska utflykter som passar dig som vill resa tillbaka i historien. Spana in vår lista.

Giftunöarna

Giftun Island, eller även kallad Giftunöarna, ligger högt upp bland topplistorna på de bästa sakerna att se och göra i Hurghada. Giftun Island består av de tre stränderna; Paradise, Orange och Mahmya. Många resenärer åker hit för att snorkla, dyka och sola på öarnas orörda, skyddade stränder. Hit går det att boka organiserade båtturer från Hurghada där till exempel lunch och snorkelutrustning ingår. 

Just nu! Extra höga rabatter på resor till Hurghada i november och december

Luxor

Det här är en heldagsutflykt där du med buss besöker Luxor vid Nilen.  Här får du resa tillbaka i tiden och besöka några av världens främsta byggnadsverk. Besök Karnaktemplet – det tempelkomplex som en gång i tiden var en del av den antika huvudstaden Thebe. Under utflykten finns det möjlighet att korsa Nilen med båt och även besöka Konungarnas dal där man byggde gravar för faraonerna. Där Tutankhamon är en av de mest kända.

Just nu! Extra höga rabatter på resor till Hurghada i november och december

Kairo

En annan heldagsutflykt som vi vill tipsa om är Kairo. Även här reser du med buss för att besöka ett av världens mest kända museer, Egyptiska museet, som ligger i Kairo. Museet innehåller världens största samling antikviteter – huvudsakligen föremål från faraonernas tid. 

Under turen besöker du även Gizapyramiderna som antikens faraoner byggde för mer än 4 000 år sedan. Pyramiderna är en av de mest besökta attraktionerna i Kairo och tillhör ett av världens sju ursprungliga underverk. Här kan du även se den mäktiga Sfinxen, en skulptur i kolossalformat som föreställer en farao med lejonkropp.

Careless Reef

Egypten är känt för att erbjuda dykning i absolut världsklass. Och en av dessa platser är Careless Reef  som anses vara en av de bästa dykställena i Hurghada både för det marina livet och de vackra korallerna. Careless Reef  ligger ungefär en timme från Hurghada och många dykcenter anordnar turer hit. Och kan du inte dyka så passa på att boka in dykkurser under din vistelse i Egypten. 

Just nu! Extra höga rabatter på resor till Hurghada i november och december

Ökensafari

Upptäck öknen nära Hurghada antingen med fyrhjuling eller jeep tillsammans med en guide! Låter det lockande? Även här går det att boka organiserade turer där en lokal guide hämtar upp dig på hotellet och lotsar dig under dagen. Vid en del turer ingår till exempel att besöka en beduinby, rida kamel eller middagsshow med traditionell mat och dans.

Vill du upptäcka Hurghada i vinter? Just nu erbjuder Airtours fina rabatter på resor till Hurghada, klicka här för att läsa mer.

Just nu! Extra höga rabatter på resor till Hurghada i november och december

Nästa artikel