Vin i toppklass – med en unik smakprofil

Med fokus på kvalitet och miljövänliga arbetsmetoder har vinproducenten Weingut Heinrich flera succélanseringar att stoltsera med.
Senaste i raden av kvalitetsviner: Heinrich Biodynamic Red.

Beställ hyllade Heinrich Biodynamic Red här.

Om du är på jakt efter ett vin med en stark historia och en unik smakprofil, så är Heinrich Biodynamic Red definitivt värt att prova.

Gernot Heinrich har tidigare blivit utnämnd till Winemaker of the Year, av det internationellt ansedda vin- och matmagasinet Falstaff. Med Heinrich Biodynamic Red tyder det mesta på att han har lyckats igen. 

Namnet Heinrich Biodynamic Red är en hyllning till de egna biodynamiska vingårdarna, och vinet består av druvsorterna Blaufränkisch och Zweigelt, som plockas på två olika sidor av sjön Neusiedlersee i Burgenland i östra Österrike. 

Unik smakprofil

Vingårdarna brukas sedan år 2006 enligt biodynamiska principer. Druvorna som används för att framställa Heinrich Biodynamic Red plockas för hand, och får jäsa var för sig i stora ekfat och rostfria tankar. 

Vinet lagras sedan i hela 33 månader – innan det  är dags för buteljering. Och nu går vinet äntligen att beställa på Systembolaget för 151 kronor

Heinrich Biodynamic Red har en unik smakprofil: Den långa lagringen ger lager på lager av vanilj, kakaoböna, ek och en begynnande utvecklingston av tobak. Det är ett fylligt vin, som har en tydlig, mogen tanninstruktur. Tack vare de lokala druvorna och de naturliga principerna får vinet också en tydlig ursprungskaraktär.

Går att beställa

Dess fylliga och kraftfulla kropp, kombinerat med en välbalanserad syra gör att vinet är perfekt att matcha med många olika maträtter, som till exempel en krämig oxfilépasta med grädde. Eller varför inte slå på stort med en fin bit kött tillsammans med en örtkryddig bearnaise. 

Heinrich Biodynamic Red kostar 151 kronor – och beställs med fördel till valfritt Systembolag

Nästa artikel