Här är maten som fungerar bäst med Heinrich Biodynamic Red

Ska du ha vänner över på middag i helgen?
Då är det en klok idé att bjuda på hyllade rödvinet Heinrich Biodynamic Red.

Här kan man beställa hyllade Heinrich Biodynamic Red.

Omtalade Heinrich Biodynamic Red har överösts av toppbetyg från experter, och har blivit den senaste i raden av succélanseringar från paret Gernot och Heike Heinrich i Österrikes rödvinsmetropol Burgenland.

Erkända Vinbörsen slår kort och gott fast att vinet är ett “FYND”, där Eva Weckström beskriver det som “Elegant och komplext vin med många facetter”. 

I Gunilla Hultgrens omdöme på Vinbörsen från augusti i år beskriver man även Heinrich Biodynamic Red som “Magiskt gott” och ett “FYND”.

Vinprofilen Pär Styregård, på WineTable, kallar det för en “österrikisk fågel fenix” och lyfter det röda vinet från Österrike med stämpeln “It’s a bargain”!

Högsta möjliga kvalitet

Druvorna som används till Heinrich Biodynamic Red har handplockats, för att sedan få jäsa i stora ekfat och rostfria tankar. Därefter lagras vinet i gamla ekfat under lång tid, nästan tre år.

Resultatet? En röd cuvée ​​högsta möjliga kvalitet.

Smakmässigt så ger den långa och varsamma fatlagringen lager på lager av vanilj, kakaoböna, ek och en begynnande utvecklingston av tobak. 

Vi har att göra med ett fylligt vin som visar upp en tydlig, mogen tanninstruktur. Därtill även en pigg fruktsyra, som balanserar den djupa frukten.

Komplettera med rätt mat

Vilken mat kompletterar då vinet bäst? 

Här finns det många möjligheter för hemmakocken att briljera. Något som brukar gå hem när man bjuder in till middag är en krämig oxfilépasta med grädde. Eller varför inte slå på stort med en fin bit kött tillsammans med en örtkryddig bearnaise. 

Heinrich Biodynamic Red passar även utmärkt tillsammans med ostbrickan efter maten – speciellt till den lagrade hårdosten.

Heinrich Biodynamic Red kostar 151 kronor – och beställs med fördel till valfritt Systembolag

Här kan man beställa hyllade Heinrich Biodynamic Red.

Nästa artikel