Här är allt du behöver veta om nyheten från Österrike

Här är Heinrich Biodynamic Red – ett hantverksvin i toppklass.
Nu finns det hyllade rödvinet att beställa på Systembolaget.

Här kan man beställa hyllade Heinrich Biodynamic Red.

“Elegant och komplext vin med många facetter”.  Så låter omdömet från  Eva Weckström på Vinbörsen, där man i samma recension även slår fast att österrikiska Heinrich Biodynamic Red är ett “FYND”.

Heinrich Biodynamic Red är ett spännande, och hyllat, biodynamiskt vin från österrikiska Burgenland, som är gjort på de lokala druvorna Blaufränkisch och Zweigelt.

Winemaker of the Year

Att vinet på kort tid har gjort succé i Sverige kommer knappast som en överraskning om man tar sig en närmare titt på vilka som står bakom Heinrich Biodynamic Red

Seda paret Gernot och Heike Heinrich tog över Heinrichs vinproduktion 1985 har man nämligen haft ett tydligt fokus på att ta fram ​​röda viner av högsta möjliga kvalitet. En satsning som har fått uppmärksamhet, då Gernot Heinrich har blivit utnämnd till Winemaker of the Year av det ansedda vin- och matmagasinet Falstaff. 

En del i succén är att Heinrich Biodynamic Red lagras i hela 33 månader – innan det  är dags för buteljering.

Nu går det att beställa

Men smaken då? Den långa lagringen borgar för lager på lager av vanilj, kakaoböna, ek och en begynnande utvecklingston av tobak. Heinrich Biodynamic Red är ett fylligt och fruktdrivet vin, som har en tydlig, mogen tanninstruktur. 

Vinet, av årgång 2019, kostar 151 kronor och går att beställa till valfri butik på Systembolaget. Det passar ypperligt att servera till det klassiska svenska köket, och även till exempel till en bit fint kött och bearnaise.

Här kan man beställa hyllade Heinrich Biodynamic Red.

Nästa artikel