Nyhet: Vin i toppklass – från ekologiska och biodynamiska Heinrich

Tack vare miljövänliga arbetsmetoder och fokus på kvalitet har Weingut Heinrich flera succélanseringar i bagaget. 
Här kommer den senaste i raden: Heinrich Biodynamic Red.

Här kan man beställa hyllade Heinrich Biodynamic Red.

Biodynamisk odling ligger familjen Heinrich varmt om hjärtat, något som går hand i hand med att man alltid har haft ett tydligt fokus på att skapa viner av högsta möjliga kvalitet. 

Gernot Heinrich har av det ansedda vin- och matmagasinet Falstaff tidigare blivit utnämnd till Winemaker of the Year, och nu verkar det onekligen som att han lyckats igen med den omtalade nyheten Heinrich Biodynamic Red.

Lagrats i 33 månader

Namnet Heinrich Biodynamic Red, är en hyllning till de egna vingårdarna. Den nya röda cuvéen består av druvsorterna Blaufränkisch och Zweigelt, som plockas på två olika sidor av sjön Neusiedlersee i Burgenland.

Vingårdarna brukas sedan 2006 enligt biodynamiska principer. Druvorna som används för att framställa Heinrich Biodynamic Red plockas för hand, och får jäsa var för sig i stora ekfat och rostfria tankar. 

Vinet lagras sedan i hela 33 månader – innan det  är dags för buteljering. Och nu går vinet äntligen att beställa på Systembolaget för 151 kronor

Fylligt och hyllat

Smaken då? Den långa lagringen borgar för lager på lager av vanilj, kakaoböna, ek och en begynnande utvecklingston av tobak. Heinrich Biodynamic Red är ett fylligt vin, som har en tydlig, mogen tanninstruktur. 

I Gunilla Hultgrens omdöme på Vinbörsen från augusti i år slår hon fast att vinet är “Magiskt gott” – och nu kan man alltså beställa vinet i toppklass på Systembolaget.

Följ bara någon av länkarna i den här artikeln för att lägga din beställning.

Här kan man beställa hyllade Heinrich Biodynamic Red.

Nästa artikel