Heinrich Biodynamic Red – mogen kvalitet

Här är den senaste succén från österrikiska producenten Weingut Heinrich. 
Nu kan man beställa Heinrich Biodynamic Red på Systembolaget

Här kan man beställa hyllade Heinrich Biodynamic Red.

Producent Weingut Heinrich i Burgenland, Österrike, har fokus på rödviner. Här är det lokala druvor som spelar huvudrollen, och man går varsamt fram i vingårdarna och odlar efter biodynamiska principer. 

Man har odlat enligt biodynamiska principer sedan år 2006, så det är knappast någon underdrift att säga att den här producenten kan sitt hantverk. 

Familjen Heinrich är nämligen högt ansedda, och har tidigare blivit utnämnda till Winemaker of the Year av vin- och matmagasinet Falstaff. 

“Magiskt gott”

Den senaste i raden av succélanseringar är Heinrich Biodynamic Red – som av Vinbörsen benämns som ett “FYND” och “Magiskt gott”. 

Den nya röda cuvéen består av druvsorterna Blaufränkisch och Zweigelt, som plockas på två olika sidor av sjön Neusiedlersee i Burgenland. Druvorna som används för att framställa Heinrich Biodynamic Red plockas för hand, och får jäsa var för sig i både stora ekfat och rostfria tankar. 

Själva lagringsprocessen pågår i hela 33 månader innan vinmakare Gernot Heinrich nu äntligen är redo att släppa vinet för allmänheten.

Går nu att beställa

Den långa lagringen borgar för en smakupplevelse utöver det vanliga, med lager på lager av vanilj, kakaoböna, ek och en begynnande utvecklingston av tobak. Heinrich Biodynamic Red är ett fylligt vin, som har en tydlig, mogen tanninstruktur. 

Vinet av årgång 2019 kostar 151 kronor och går nu att beställa på Systembolaget. Det passar ypperligt att servera till det klassiska svenska köket, men är även ett klockrent komplement till ost- och charkbrickan.

Här kan man beställa hyllade Heinrich Biodynamic Red.

Nästa artikel