Ekologiskt vin i toppklass

Nu finns omtalade Heinrich Biodynamic Red att beställa på Systembolaget.
Ett rött vin från Österrike som hyllas av experter. 

Här kan man beställa hyllade Heinrich Biodynamic Red.

Druvorna som används för Heinrich Biodynamic Red är de lokala druvorna Blaufränkisch och Zweigelt, som handplockats för att sedan få jäsa i stora ekfat och rostfria tankar. Därefter lagras vinet i gamla ekfat i österrikiska Burgenland.

Smakmässigt så ger den långa och varsamma fatlagringen lager på lager av kryddor , kakaoböna, ek och en begynnande utvecklingston av tobak.

“Elegant och komplext vin”

Allt fler svenskar får nu upp ögonen för Heinrich Biodynamic Red – vilket inte är så konstigt när man läser experternas olika omdömen av vinet

Vinbörsen slår i sitt omdöme, av Eva Weckström, fast att vinet är ett “FYND”, och beskriver det som ett “elegant och komplext vin med många facetter”. 

För vinkännare som har koll på paret Gernot och Heike Heinrich kommer det knappast som någon överraskning. Sedan paret tog över Heinrichs vinproduktion 1985 har man nämligen haft ett tydligt fokus på att ta fram ​​röda viner av högsta möjliga kvalitet.

Beställ till valfritt Systembolag

I Gunilla Hultgrens omdöme på Vinbörsen från augusti i år beskriver man även Heinrich Biodynamic Red som både “FYND” och att vinet är “ett fint exempel på hur ett österrikiskt rödvin gör vinutbudet lite mer intressant och varierat”. 

Heinrich Biodynamic Red kostar 151 kronor – och beställs med fördel till valfritt Systembolag

Här kan man beställa hyllade Heinrich Biodynamic Red.

Nästa artikel