Expertens hyllning: ”Magiskt gott”

Här är nyheten från Österrike, som överösts av toppbetyg. 
Nu finns äntligen omtalade Heinrich Biodynamic Red att beställa på Systembolaget.

Här kan man beställa hyllade Heinrich Biodynamic Red.

Heinrich Biodynamic Red är ett spännande biodynamiskt vin från österrikiska Burgenland, gjort på de lokala druvorna Blaufränkisch och Zweigelt.

Druvorna som används har handplockats, för att sedan få jäsa i stora ekfat och rostfria tankar. Därefter lagras vinet i gamla ekfat. 

Seda paret Gernot och Heike Heinrich tog över Heinrichs vinproduktion 1985 har man haft ett tydligt fokus på att ta fram ​​röda viner av högsta möjliga kvalitet.

“Elegant och komplext vin”

Och nu har man, med Heinrich Biodynamic Red, lyckats igen. 

Erkända Vinbörsen slår kort och gott fast att vinet är ett “FYND”, där Eva Weckström beskriver det som “Elegant och komplext vin med många facetter”. 

I Gunilla Hultgrens omdöme på Vinbörsen från augusti i år beskriver man även Heinrich Biodynamic Red som “Magiskt gott och ett “FYND”

Vad är det då som framkallar dessa positiva ordalag? När det kommer till doften har Heinrich Biodynamic Red en komplex och nyanserad doft av björnbär, mörka körsbär, rödbärig fräschör, rökig mineralitet och örter.

Kostar 151 kronor

Smakmässigt så ger den långa och varsamma fatlagringen lager på lager av vanilj, kakaoböna, ek och en begynnande utvecklingston av tobak. 

“Österrikiskt hantverksvin som lyft som en kraftfull fågel Fenix ur askan”,

Pär Strömberg, WineTable. 

Vinet av årgång 2019 kostar 151 kronor och går nu att beställa på Systembolaget. Det passar ypperligt att servera till det klassiska svenska köket, och även till exempel till en bit fint kött och bearnaise.

Här kan man beställa hyllade Heinrich Biodynamic Red.

Nästa artikel