Förödande fakta: Tusentals barn svälter ihjäl varje dag – så gör du skillnad

Publicerat: 2021-30-3

Året är 2021 och Sverige är ett av de länder i världen med lägst barnadödlighet – samtidigt dör varje dag 7 000 barn runt om i världen av akut undernäring. Men att göra skillnad och rädda liv har aldrig varit enklare! Här nedan har vi listat några orsaker till varför du borde bli månadsgivare hos Läkarmissionen.

 • 7 000 barn svälter ihjäl – varje dag
  För ett akut undernärt barn hänger livet på en skör tråd. De blir kraftlösa, apatiska och tappar fokus i blicken. Tiden är knapp men lyckligtvis går det ofta att rädda undernärda barn – bara de får hjälp i tid.
 • 14 000 barn dör – varje dag
  De första åren är avgörande för ett barns framtid. Varje dag dör 14 000 barn under fem år någonstans i världen. Undernäring och brist på rent vatten bidrar till mer än hälften av dödsfallen. Men sjukdomar som enkelt går att behandla här i Sverige, som lunginflammation och diarré, skördar varje dag flera tusen liv.
 • Att rädda ett barn kostar bara 90 kr
  90 kr. Så lite kostar en två veckors behandling som räddar livet på ett akut undernärt barn. På bara några veckor är de tidigare apatiska och nästintill livlösa barnen helt förvandlade. De kan stå igen, gå igen och le igen.

Att göra skillnad och rädda liv har aldrig varit enklare. Genom att bli månadsgivare hos Läkarmissionen är du med och räddar akut undernärda barn och ger sjukvård till de mest utsatta. Så här blir du månadsgivare:

 1. Gå in på lakarmissionen.se
 2. Välj belopp och fyll i dina uppgifter
 3. Skicka in!

Som månadsgivare får du regelbundet Läkarmissionens tidning Svenska Journalen, där kan du se hur dina pengar kommer till nytta och vilja projekt som genomförs just nu. Läkarmissionen arbetar bland annat med nobelpristagaren Denis Mukweges sjukhus i DR Kongo, Panzisjukhuset. Här räddar man akut undernärda barn, bekämpar sexuellt våld och ger kvinnor en säker förlossning, bland annat.

Om Läkarmissionen

• Läkarmissionen är en svensk biståndsorganisation som sedan 1958 arbetar för alla människors rätt till ett värdigt liv i en hållbar värld.

• Läkarmissionens primära målgrupp är kvinnor och barn i utsatthet och de genomför internationellt utvecklingsarbete och katastrofhjälp i ett trettiotal länder.

• Läkarmissionen är en politiskt och religiöst obunden organisation, och de mänskliga rättigheterna ligger till grund för allt arbete.

Nästa artikel