Barnen i Ukraina behöver din hjälp – ge en gåva idag

Publicerat: 2022-19-4

Sedan krigets utbrott i början på mars har tusentals barn tvingats leva på flykt. Barn har förlorat sina grundläggande rättigheter. Barn har till och med dödats. Läkarmissionen finns på plats i Ukraina – nu kan du vara med och hjälpa fler barn!

Läkarmissionens givare har gjort det möjligt för organisationen att finnas på plats och hjälpa de mest utsatta – barnen. Men ännu är det många barn som behöver hjälp att fly eller få trygghet i ett nytt land. Genom att ge en gåva kan du vara med och göra skillnad.

De flesta som flytt kriget är mammor med barn. De är oroliga och vilsna. Det som nyss var vardag med skola och kompisar, jobb och familj finns inte mer.

Julia är en av alla mammor som flytt med sina barn, men hon fick bara med sig två av sina tre barn. Storebror hade fyllt 21 och var tvungen att stanna för att strida. Från att vara en vanlig ungdom skulle han bli soldat över en natt.

Läkarmissionen finns på plats i Lviv i Ukraina för att hjälpa till på plats, men också i Rumänien och Moldavien för att hjälpa barn som lyckats ta sig dig.

En annan kvinna Läkarmissionen träffar, Sabina, har flytt med sina två barn. När grannens hus exploderade förstod hon att de var tvungna att fly. De hann inte packa någonting, utan tog sig till tunnelbanan för skydd innan de kunde ta sig vidare.

Om du hade packat något, vad skulle det vara?

– Pappa! Och min gosekanin, svarar Sabinas dotter.

Barnen på flykt tvingas bli mycket större och duktigare än vad vi skulle önska. För bara någon månad sedan gick de i skolan och lekte med sina kompisar, men nu ser livet helt annorlunda ut.

Vill du vara med och hjälpa ännu fler barn? För att Läkarmissionen ska kunna fortsätta sitt fantastiska arbete behövs fler givare. Bli månadsgivare eller ge en gåva redan idag! Ditt bidrag gör skillnad!

Om Läkarmissionen

• Läkarmissionen är en svensk biståndsorganisation som sedan 1958 arbetar för alla människors rätt till ett värdigt liv i en hållbar värld.

• Läkarmissionens primära målgrupp är kvinnor och barn i utsatthet och de genomför internationellt utvecklingsarbete och katastrofhjälp i ett trettiotal länder.

• Läkarmissionen är en politiskt och religiöst obunden organisation, och de mänskliga rättigheterna ligger till grund för allt arbete.

Nästa artikel