Så kan du tjäna pengar på ett aktivt sparande

Publicerat: 2022-31-1

Vill du tjäna pengar – genom att spara pengar? Då bör du kolla in den nya, heta investeringstrenden peer-to-peer – ett sätt att väcka dina sovande pengar och sätta dem i arbete!

Utöver en buffert har de allra flesta av oss ett sparkonto ämnat för långsiktigt sparande. Det kan handla om att man sparar för att kunna förverkliga sina framtidsdrömmar, som att köpa hus, ny bil eller dra på jordenruntresan.

Problemet är bara att många sparkonton har så kallad nollränta, vilket innebär att pengarna inte växer över tid. För den som vill få sina tillgångar att öka finns därför betydligt bättre metoder – som att investera i peer-to-peer-krediter.

Peer-to-peer, även känt som person-till-person eller bara P2P, är en förhållandevis ny, spännande investeringsform som innebär att du som privatperson finansierar krediter till andra företag och privatpersoner. Avkastningen får du sedan i form av ränta på krediterna.

Förutom att vara en viktig pusselbit i att kunna erbjuda krediter till andra i behov finns alltså goda möjligheter att tjäna pengar på peer-to-peer.

Låter det intressant? Då är det läge att kolla in investeringsplattformen SaveLend.

Syftet med deras plattform är att hjälpa alla att få en diversifierad sparportfölj genom investeringar i krediter, där du själv bestämmer vilka kredittyper du vill investera i, vilken löptid du är intresserad av, samt hur mycket du är villig att investera.

Ser man till avkastningen så har SaveLend de senaste 12 månaderna i genomsnitt levererat 8,19 % avkastning på investerat kapital till sina investerare. 

Man ska samtidigt ha i åtanke att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning, men i jämförelse med andra sparformer som exempelvis fond- eller aktiesparande så är peer-to-peer betydligt stabilare.

Vill du också att dina pengar ska jobba för dig? Klicka på länken här under för att skapa ett konto hos SaveLend redan i dag.

När registreringen är slutförd är det bara att överföra valfritt belopp och sedan bestämma om du vill använda standardinställningarna och investera automatiskt, eller skräddarsy din egen strategi.

Lycka till med ditt sparande! 

Det här är SaveLend

SaveLend erbjuder privatpersoner och företag möjligheten att investera i P2P-lån. Du väljer själv vilka kredittyper du vill investera i, vilken löptid du är intresserad av, samt hur mycket du vill investera.

Investera tryggare
Bredda din portfölj och sprid dina risker genom att investera i flertalet olika kredittyper.
Investera enklare
Starta ett automatiserat månadssparande eller sätt in ett engångsbelopp.
Investera bättre
SaveLends målavkastning är 7-9 %, ett mål som de varje år nått eller överträffat sedan plattformen lanserades 2014.

För vanliga frågor och svar, klicka här.

Nästa artikel