Investeringsveteranen Stefan om SaveLend: ”Riktigt smidigt”

Publicerat: 2022-1-3

Stefan Ekström, 31, har ett brinnande intresse för investeringar. Som ett komplement till börsen investerar han i krediter via plattformen SaveLend – något han varmt rekommenderar andra att också göra.

Det känns väldigt bra att kunna få 7-9 procent i historisk* avkastning per år genom att låta pengarna rulla på där, säger han.

Stefan Ekström, 31, har länge intresserat sig för investeringar i olika former. När trenden med peer-to-peer-investeringar nådde Sverige var han därför inte sen med att hoppa på tåget.

– Majoriteten av mitt investerande sker i aktier och fonder men jag gillar verkligen peer-to-peer-investeringar för att det inte är lika volatilt, säger han.

För den som inte är bekant med hur peer-to-peer-investeringar fungerar så går det i korta drag ut på att du som privatperson finansierar krediter till andra privatpersoner och företag. Avkastningen får du sedan i form av ränta på krediterna.

Stefan har under åren testat flera olika plattformar för peer-to-peer-investeringar, men den han gillat allra bäst är SaveLend.

SaveLend startades 2014 med målet att erbjuda ett så tryggt, enkelt och bra sätt att investera i krediter som möjligt – något som Stefan anser att de verkligen lyckas med.

– Jag gillar verkligen deras möjligheter till auto-investerande eftersom det finns många alternativ att välja mellan och det fungerar riktigt smidigt! Det känns väldigt bra att kunna få 7-9 procent i historisk* avkastning per år genom att låta pengarna rulla på där, säger han och fortsätter:

– Jag månadssparar hos SaveLend och återinvesterar all ränta och amortering som trillar in på kontot för att nyttja ränta-på-ränta effekten så gott det går. Eller jag och jag – det sköts ju per automatik via plattformen, vilket jag verkligen uppskattar.

Stefans intresse för investeringar i krediter har vuxit sig så pass starkt att han i dagsläget både har en blogg om ämnet och driver olika community-grupper för andra intresserade på nätet. Han vittnar om att det allmänna intresset för investeringsformen bara växer.

– Jag upplever att allt fler får upp ögonen för möjligheterna med att låna ut sina pengar till såväl privatpersoner som företag, vilket är jätteroligt att se!

Har du några tips och råd till den som vill börja investera i krediter?

– Sätt in en summa som du känner dig trygg med och prova dig fram. Väljer du att göra det hos SaveLend kommer du att ha en väldigt smidig och enkel upplevelse. Det kanske går lite trögt i början men när du ser att pengarna börjar trilla in månad efter månad så kommer det bli mycket roligare att hålla på med det!

Om du vill göra som Stefan och testa på en spännande investeringsform så är det bara att klicka på länken nedan för att komma till SaveLend.se.

Lycka till med dina investeringar!

*Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning, utan ett mått som kan hjälpa dig att göra din egen bedömning.

Det här är SaveLend

SaveLend erbjuder privatpersoner och företag möjligheten att investera i P2P-lån. Du väljer själv vilka kredittyper du vill investera i, vilken löptid du är intresserad av, samt hur mycket du vill investera.

Investera tryggare
Bredda din portfölj och sprid dina risker genom att investera i flertalet olika kredittyper.
Investera enklare
Starta ett automatiserat månadssparande eller sätt in ett engångsbelopp.
Investera bättre
SaveLends målavkastning är 7-9 %, ett mål som de varje år nått eller överträffat sedan plattformen lanserades 2014.

För vanliga frågor och svar, klicka här.

Nästa artikel