Därför är peer-to-peer det perfekta komplementet till börsen

Publicerat: 2021-15-11

Investerar du i börsen? Toppen! Men visste du att det finns ett komplement till aktiesparandet, som innebär både god riskspridning och stabil avkastning? Investeringsformen kallas peer-to-peer.

Peer-to-peer är den nya, heta investeringstrenden som bara fortsätter att växa i popularitet. 

Kortfattat går det ut på att du som privatperson finansierar krediter till andra privatpersoner och företag. Avkastningen får du sedan i form av räntan som återbetalas på krediterna du investerat i.

Några som specialiserar sig på peer-to-peer-investeringar är SaveLend. Syftet med deras plattform är att erbjuda ett tryggare, enklare och bättre sätt att investera i krediter, där du själv kan bestämma vilka kredittyper du vill investera i, vilken löptid du är intresserad av, samt hur mycket du är villig att investera.

För vissa är peer-to-peer den första investeringsform de kommer i kontakt med – för andra, mer inbitna investerare, kan det vara ett utmärkt komplement till exempelvis börsen.

En av anledningarna till att många väljer att komplettera sitt aktiesparande med just peer-to-peer är den goda riskspridningen: när du investerar via SaveLend placeras nämligen ditt kapital ut i en rad olika krediter. Man skulle kunna säga att man väljer att inte lägga alla sina ägg i samma korg, helt enkelt.

En annan faktor är den stabila avkastningen. SaveLend har en målavkastning på 7-9 % efter kreditförluster och avgifter, och har under de senaste 12 månaderna i genomsnitt levererat 8,19 % avkastning på investerat kapital till sina investerare.

Det är samtidigt viktigt att ha i åtanke att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning, men i jämförelse med exempelvis aktiemarknaden är peer-to-peer-krediter generellt sett ofta stabilare.

Just den stabila avkastningen är något som många kunder även vittnar om på omdömessajten Trustpilot, där SaveLend har ett genomsnittligt betyg på 4,4.

”Jag är en nöjd investerare på plattformen. P2P är verkligen ett bra komplement till sparandet på börsen, man slipper volatiliteten här”, lyder bland annat en kommentar.

För den som vill komplettera sitt aktiesparande – eller bara prova på en ny, spännande investeringsform – så är det enkelt att komma i gång med SaveLend. Allt du behöver göra är att gå in på SaveLend.se, skapa ett konto, överföra valfritt belopp och sedan bestämma om du vill använda deras standardinställningar och investera automatiskt, eller skräddarsy din egen strategi. 

Det här är SaveLend

SaveLend erbjuder privatpersoner och företag möjligheten att investera i P2P-lån. Du väljer själv vilka kredittyper du vill investera i, vilken löptid du är intresserad av, samt hur mycket du vill investera.

Investera tryggare
Bredda din portfölj och sprid dina risker genom att investera i flertalet olika kredittyper.
Investera enklare
Starta ett automatiserat månadssparande eller sätt in ett engångsbelopp.
Investera bättre
SaveLends målavkastning är 7-9 %, ett mål som de varje år nått eller överträffat sedan plattformen lanserades 2014.

För vanliga frågor och svar, klicka här.

Nästa artikel