Peer-to-peer-investeringar – så gör du för att komma i gång

Publicerat: 2021-1-11

Stabil avkastning, bra riskspridning och ett lönsamt sätt att spara pengar – det finns många anledningar att investera i peer-to-peer-krediter. 

I den här artikeln går vi igenom steg för steg hur du gör för att också komma i gång med dina investeringar via plattformen SaveLend.

Peer-to-peer, även känt som person-till-person eller bara P2P, är en förhållandevis ny och spännande investeringsform som har vuxit enormt i popularitet de senaste åren.

Kortfattat går investeringsformen ut på att du som privatperson finansierar krediter till andra privatpersoner och företag. Avkastningen får du sedan i form av räntan som återbetalas på krediterna du investerat i.

Förutom den stabila avkastningen, den goda riskspridningen och faktumet att det är ett lönsamt sätt att spara pengar så kan det växande intresset för peer-to-peer förklaras med att det är enkelt att komma i gång. Till skillnad från exempelvis börsen behöver du nämligen inte vara någon expert för att börja investera.

En plattform vars hela affärsidé går ut på att erbjuda ett tryggare, enklare och bättre sätt att investera i krediter är hyllade SaveLend.

Så här gör du för att börja investera via plattformen – i fem enkla steg:

  • Surfa in på SaveLend.se, genom att klicka här.
  • Efter det skapar du ett konto på sajten – antingen genom att använda BankID, eller med e-post och lösenord.
  • Överför sedan valfritt belopp. Du väljer själv om du vill göra en engångsinsättning, eller starta ett månadssparande. SaveLend rekommenderar 2 000 kronor som första insättning.
  • Det är sedan upp till dig om du vill använda SaveLends standardinställningar, eller skräddarsy din egen investeringsstrategi.
  • Efter det är du i gång och dina pengar investeras automatiskt.

För de krediter du investerar i får du återbetalningar till ditt SaveLend-konto i form av amortering samt ränta. SaveLends genomsnittliga avkastning på investerat kapital låg under 2020 på 10,69%, och just den stabila avkastningen är något som många av deras kunder gärna lyfter fram när de pratar om plattformen.

”Supernöjd med avkastningen, plattformen och service. Att investera i krediter är ett utmärkt komplement till annat sparande tex fonder eller aktier. Stabila kassaflöden in varje månad!”, lyder bland annat ett omdöme från signaturen Andreas på sajten Trustpilot, där SaveLend har ett genomsnittligt betyg på 4,4. 

Det är samtidigt viktigt att komma ihåg att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning, men i jämförelse med exempelvis aktiemarknaden är peer-to-peer-krediter ofta betydligt stabilare och är därför, precis som Andreas lyfter fram, ett utmärkt komplement till börsen.

Nu när du har koll på hur det här med peer-to-peer-investeringar fungerar så är det bara att surfa in på SaveLend.se, och följa stegen i guiden ovan. Lycka till med dina investeringar!

Det här är SaveLend

SaveLend erbjuder privatpersoner och företag möjligheten att investera i P2P-lån. Du väljer själv vilka kredittyper du vill investera i, vilken löptid du är intresserad av, samt hur mycket du vill investera.

Investera tryggare
Bredda din portfölj och sprid dina risker genom att investera i flertalet olika kredittyper.
Investera enklare
Starta ett automatiserat månadssparande eller sätt in ett engångsbelopp.
Investera bättre
SaveLends målavkastning är 7-9 %, ett mål som de varje år nått eller överträffat sedan plattformen lanserades 2014.

För vanliga frågor och svar, klicka här.

Nästa artikel