Nya investeringstrenden: Därför hakar allt fler på peer-to-peer

Publicerat: 2021-12-10

Intresset för så kallade peer-to-peer-investeringar har vuxit enormt de senaste åren. I den här artikeln reder vi ut varför – samt hur du själv kan börja investera med hjälp av plattformen SaveLend.

Peer-to-peer, även känt som person-till-person eller bara P2P, är en förhållandevis ny, spännande investeringsform som innebär att du som privatperson finansierar krediter till andra företag och privatpersoner. Du får sedan avkastning i form av ränta på krediterna.

Förutom att vara en viktig pusselbit i att kunna erbjuda krediter till företag eller människor i behov finns alltså fina möjligheter att tjäna pengar på peer-to-peer.

Några som specialiserar sig på peer-to-peer-investeringar är SaveLend. 

Syftet med deras plattform är att erbjuda ett tryggare, enklare och bättre sätt att investera i krediter, där du själv kan bestämma vilka kredittyper du vill investera i, vilken löptid du är intresserad av, samt hur mycket du är villig att investera. 

De senaste 12 månaderna har SaveLend i genomsnitt levererat 8,19 % avkastning på investerat kapital till sina investerare, och just den stabila avkastningen är en av de stora anledningarna till att allt fler väljer att intressera sig för peer-to-peer.

Man bör samtidigt ha i åtanke att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning, men i jämförelse med exempelvis aktiemarknaden är peer-to-peer-krediter ofta betydligt stabilare och därför ett utmärkt komplement till börsen.

Att investera i peer-to-peer-krediter hos SaveLend innebär dessutom att ditt kapital får möjlighet att placeras i hundratals olika krediter, vilket gör att du sprider ut dina risker ytterligare.

För den som är intresserad av att investera i peer-to-peer är det enkelt att komma i gång med SaveLend. Allt du behöver göra är att gå in på SaveLend.se, skapa ett konto, överföra valfritt belopp och sedan bestämma om du vill använda deras standardinställningar, eller skräddarsy din egen investeringsstrategi.

Ta steget mot ett smartare investerande redan idag – registrera dig hos SaveLend genom att klicka på länken nedan!

Det här är SaveLend

SaveLend erbjuder privatpersoner och företag möjligheten att investera i P2P-lån. Du väljer själv vilka kredittyper du vill investera i, vilken löptid du är intresserad av, samt hur mycket du vill investera.

Investera tryggare
Bredda din portfölj och sprid dina risker genom att investera i flertalet olika kredittyper.
Investera enklare
Starta ett automatiserat månadssparande eller sätt in ett engångsbelopp.
Investera bättre
SaveLends målavkastning är 7-9 %, ett mål som de varje år nått eller överträffat sedan plattformen lanserades 2014.

För vanliga frågor och svar, klicka här.

Nästa artikel