Kunderna om SaveLend: ”Supernöjd med avkastningen”

Publicerat: 2021-4-10

”Supernöjd med avkastningen, plattformen och service”. ”Ett bra komplement till börsen”. ”Smidigt att investera pengar”. Så lyder några av kundernas omdömen om investeringsplattformen SaveLend.

SaveLend startades 2014 och är en plattform som specialiserar sig på så kallade peer-to-peer-investeringar. 

I korta drag innebär investeringsformen att du som privatperson finansierar krediter och lån till andra privatpersoner och företag. Avkastningen får du sedan i form av ränta som lån- och kredittagarna betalar.

Peer-to-peer-branschen startade 2005 i Storbritannien, och de senaste åren har intresset för investeringsformen vuxit enormt – så även i Sverige.

SaveLends affärsidé går ut på att erbjuda ett tryggare, bättre och enklare sätt att investera i peer-to-peer-krediter – något som många av deras kunder är villiga att gå i god för att de också gör.

På sajten Trustpilot har SaveLend ett genomsnittligt betyg på 4,4 och en sak som många av kunderna väljer att lyfta fram är just hur smidigt det är att börja investera. 

”Mycket bra första intryck, smidigt att investera pengar men även ta ut summor. Kommer rekommendera vidare till familj och bekanta!”, lyder bland annat en av kommentarerna, signerad Bianca.

En av anledningarna till att allt fler väljer att investera i peer-to-peer är den stabila avkastningen. SaveLend har en målavkastning på 7-9 % efter kreditförluster och avgifter, och har under de senaste 12 månaderna i genomsnitt levererat 8,19 % avkastning på investerat kapital till sina investerare.

Den stabila avkastningen är också något som SaveLends kunder gärna lyfter fram på omdömesplattformen Trustpilot.

”Supernöjd med avkastningen, plattformen och service. Att investera i krediter är ett utmärkt komplement till annat sparande tex fonder eller aktier. Stabila kassaflöden in varje månad!”, skriver bland annat signaturen Andreas.

Man ska samtidigt ha i åtanke att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning, men i jämförelse med exempelvis aktiemarknaden är peer-to-peer-krediter ofta betydligt stabilare och är därför, som SaveLends kunder även lyfter fram, ett utmärkt komplement till börsen. Då du som investerar i peer-to-peer-krediter hos SaveLend automatiskt sprider ut ditt kapital i många olika krediter, innebär det dessutom en ökad riskspridning.

För den som vill börja investera i peer-to-peer-krediter är det bara att gå in på SaveLend.se, skapa ett konto och överföra valfritt belopp. Det är sedan upp till dig om du vill använda deras standardinställningar och investera automatiskt, eller skräddarsy din egen strategi.Klicka på länken nedan för att komma i gång redan i dag!

Det här är SaveLend

SaveLend erbjuder privatpersoner och företag möjligheten att investera i P2P-lån. Du väljer själv vilka kredittyper du vill investera i, vilken löptid du är intresserad av, samt hur mycket du vill investera.

Investera tryggare
Bredda din portfölj och sprid dina risker genom att investera i flertalet olika kredittyper.
Investera enklare
Starta ett automatiserat månadssparande eller sätt in ett engångsbelopp.
Investera bättre
SaveLends målavkastning är 7-9 %, ett mål som de varje år nått eller överträffat sedan plattformen lanserades 2014.

För vanliga frågor och svar, klicka här.

Nästa artikel