Komplettera aktiesparandet? Det här är kurvan som alla småsparare borde kolla på

Publicerat: 2021-1-10

Många av oss väljer att spara i aktier, vilket är ett bra sätt att få sina pengar att växa. Däremot kan börsen många gånger vara svajig, och det finns faktiskt stabilare sparformer – som att investera i peer-to-peer-krediter hos SaveLend.

Utöver en buffert har de allra flesta av oss ett sparkonto ämnat för långsiktigt sparande. Det kan handla om att man sparar till en större resa, en ny bil eller ett framtida husköp. 

Problemet med ett vanligt sparkonto är dock att pengarna inte växer. Många väljer därför att även spara i aktier, vilket är gynnsamt då man kan få pengarna att växa i form av avkastning. Samtidigt är börsen många gånger svajig, vilket gör att sparformen innebär ett risktagande. 

För den som vill få sina besparingar att växa finns ett stabilare alternativ som på senaste tiden har blivit alltmer populärt: peer-to-peer-investeringar. 

I korta drag går det ut på att du som privatperson finansierar krediter och lån till andra privatpersoner och företag. Avkastningen kommer sedan i form av ränta som lån- och kredittagarna betalar.

Några som har specialiserat sig på peer-to-peer-investeringar är SaveLend. 

Syftet med deras plattform är att erbjuda ett tryggare, enklare och bättre sätt att investera i krediter. Vilka kredittyper du vill investera i, vilken löptid du är intresserad av, samt hur mycket du är villig att investera bestämmer du själv.

Tar man sig en titt på SaveLends avkastningskurva kan man även se en trend som borde intressera de allra flesta småsparare: de senaste 12 månaderna har de i genomsnitt levererat 8,19% avkastning på investerat kapital till sina investerare. 

Det är samtidigt viktigt att ha i åtanke att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning, men i jämförelse med exempelvis aktiemarknaden är peer-to-peer-krediter generellt sett ofta stabilare och därmed ett utmärkt komplement till just börsen. Investerar du i peer-to-peer hos SaveLend innebär det dessutom att ditt kapital placeras i många olika krediter, vilket gör att du sprider ut dina risker ytterligare.

För den som vill börja investera i peer-to-peer är det lätt att komma i gång med SaveLend. Allt du behöver göra är att gå in på SaveLend.se, skapa ett konto, överföra valfritt belopp och sedan bestämma om du vill använda deras standardinställningar, eller skräddarsy din egen investeringsstrategi.

Vill du också ta steget mot ett smartare investerande redan i dag är det bara att klicka på länken nedan, för att komma till SaveLend.se.

Det här är SaveLend

SaveLend erbjuder privatpersoner och företag möjligheten att investera i P2P-lån. Du väljer själv vilka kredittyper du vill investera i, vilken löptid du är intresserad av, samt hur mycket du vill investera.

Investera tryggare
Bredda din portfölj och sprid dina risker genom att investera i flertalet olika kredittyper.
Investera enklare
Starta ett automatiserat månadssparande eller sätt in ett engångsbelopp.
Investera bättre
SaveLends målavkastning är 7-9 %, ett mål som de varje år nått eller överträffat sedan plattformen lanserades 2014.

För vanliga frågor och svar, klicka här.

Nästa artikel