Fem anledningar att investera i peer-to-peer-krediter hos SaveLend

Publicerat: 2021-12-10

Möjlighet till stabil avkastning, bra riskspridning och ett perfekt komplement till börsen – det är bara några av anledningarna att börja investera i peer-to-peer-krediter hos SaveLend.

En investeringsform som har vuxit sig allt starkare de senaste åren är så kallade peer-to-peer-investeringar. I korta drag innebär det att du som privatperson finansierar krediter och lån till andra privatpersoner och företag. Avkastningen får du sedan i form av ränta som lån- och kredittagarna betalar.

Som investeringsform finns det många fördelar med peer-to-peer. Här har vi listat fem av dessa.

Ett lönsamt sätt att spara

De flesta av oss har antagligen ett långsiktigt sparande på ett vanligt sparkonto. Det kan handla om att man sparar till en ny bil, en större resa eller ett framtida husköp. 

Problemet med att spara alla sina pengar på ett sparkonto är att de inte växer. När du väljer att investera i peer-to-peer-krediter skulle man kunna säga att du låter dina sovande pengar jobba för dig, vilket gör det till en lönsam sparform, jämfört med att endast spara på ditt bankkonto. 

Man får samtidigt inte glömma bort att det är viktigt att alltid ha en lättillgänglig buffert redo för oförutsedda utgifter, på exempelvis ett sparkonto.

Stabil avkastning

I jämförelse med aktiemarknaden är investeringar i krediter ofta stabilare. SaveLend har en målavkastning på 7-9 % efter kreditförluster och avgifter, och har under de senaste 12 månaderna i genomsnitt levererat 8,19 % avkastning på investerat kapital till sina investerare.

Samtidigt är det viktigt att ha i åtanke att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning.

Perfekt komplement till andra investeringar

Investerar du redan i börsen? Bra! Något som däremot kan vara klokt att tänka på när man investerar är att inte lägga alla sina ägg i samma korg. Just därför är peer-to-peer-krediter ett perfekt sätt att både bredda din portfölj – och sprida ut dina risker.

Bra riskspridning 

Man får samtidigt inte glömma att alla typer av investeringar innebär ett risktagande, men i och med att du som investerar i peer-to-peer-krediter hos SaveLend får möjlighet att automatiskt sprida ut ditt kapital i flera olika krediter betyder det att riskspridningen blir större.

Enkelt att komma i gång

Till skillnad från exempelvis börsen behöver du inte vara någon expert för att börja investera i peer-to-peer-krediter, utan det är lätt att komma i gång. Allt du behöver göra är att gå in på SaveLend.se, skapa ett konto, överföra valfritt belopp och sedan bestämma om du vill använda deras standardinställningar och investera automatiskt, eller skräddarsy din egen strategi.

För den som är intresserad av att börja investera i peer-to-peer-krediter hos SaveLend redan i dag är det bara att klicka på länken nedan.

Det här är SaveLend

SaveLend erbjuder privatpersoner och företag möjligheten att investera i P2P-lån. Du väljer själv vilka kredittyper du vill investera i, vilken löptid du är intresserad av, samt hur mycket du vill investera.

Investera tryggare
Bredda din portfölj och sprid dina risker genom att investera i flertalet olika kredittyper.
Investera enklare
Starta ett automatiserat månadssparande eller sätt in ett engångsbelopp.
Investera bättre
SaveLends målavkastning är 7-9 %, ett mål som de varje år nått eller överträffat sedan plattformen lanserades 2014.

För vanliga frågor och svar, klicka här.

Nästa artikel