Prisvärt och mångsidigt vin från Valenica – på box eller flaska

Det populära vinet från Valencia finns nu både på box och flaska. Boxen kostar 259 kronor och finns att få tag på i alla Systembolagsbutiker. Flaskan kostar 99 kronor och är beställningsvara.

Ostras Pedrín är ett torrt, fruktigt och piggt vitt vin från södra Spanien, mer specifikt vinområdet Rueda i Castilla y León. Verdejo-druvan har länge odlats i området och producenten har en gedigen historia med kunskap som ärvts i generationer. Kombinationen av den fina druvan och producentens långa erfarenhet ger ett vin av hög kvalitet.

Vinet är dessutom ekologiskt och har belönats med Systembolagets märkning “Hållbart val”. Det innebär att produktionen hos Vincente Gandia sker med omsorg om både miljö och människor.

Ostras Pedrín har en ung och charmant karaktär med inslag av citrus, grönt äpple, päron, honungsmelon och örter.  Med sin okomplicerade stil faller vinet de allra flesta i smaken, vilket gör det till det perfekta middags- och sällskapsdrycken.

Boxen finns i Systembolagets fasta sortiment vilket betyder att du kan få tag på den i vilken butik som helst. Flaskan är så pass ny och finns i dagsläget endast som beställningsvara hos Systembolaget. Så här går du till väga för att beställa ett vin ur Systembolagets beställningssortiment:

  1. Skapa ett konto hos Systembolaget
  2. Hitta vinets produktsida. HÄR hittar du Ostras Pedrín på flaska
  3. Klicka på “handla online”
  4. Du kan sedan välja om du vill hämta varan i butik, hos ombud eller få det hemlevererat

Ostras Pedrín fungerar som ett allround-vin och kan drickas i all sin enkelhet, både med och utan tilltugg. Det visar sig däremot från sin bästa sida när det serveras ihop med maträtter med tydlig syra och hetta. Fisk- och skaldjursrätter i modern tappning är att rekommendera. Vad sägs om att laga en middag med asiatiskt tema och låta Ostras Pedrín sättas helt i sitt rätta element?

Om du vill kan du istället för att placera vinet i glaset tillsätta det till din matlagning. Vin är en fantastisk smaksättare som tar fram ytterligare en smakdimension och förhöjer måltidsupplevelsen. I Boxtoppens vinmagasin föreslår de att koka saffranskryddande musslor i Ostras Pedrín. Du skulle också kunna tillsätta det till en risotto med citron och sparris eller i en klassisk fisksoppa som har en touch av hetta.

Här kan du läsa mer om Ostras Pedrín!

Nästa artikel