Här är vårens vin som lovordas i Allt om mat

Ett friskt och fruktigt vitt vin som imponerar på såväl svenska folket som matjournalister. Ostras Pedrín Organic Verdejo är ett prisvärt spanskt vin som varken tummar på smak eller kvalitet! Den hållbara boxen kostar 259 kronor och du hittar den på ditt närmaste Systembolag. Du kan nu även beställa hem nyheten Ostras Pedrín Organic Verdejo på flaska till valfri Systembolagsbutik. Priset ligger på 99 kr, vilket är ett toppenpris för ett allround-vin som fungerar att drickas i all sin enkelhet men också tillsättas till din matlagning.

I en artikel i Expressens matmagasin “Allt om mat” utnämns Ostras Pedrín Organic Verdejo till ett av vårens bästa boxviner. Vinexperten Gunilla Hultgren Karell plockar ut tio prisvärda vinboxar som kan vara värda att hålla koll på. Hon beskriver att smaken har inslag av krusbär, citrusskal och en lätt örtighet, och rekommenderar vinet till en avokadosoppa med färska räkor.

Ostras Pedrín görs på druvan verdejo som är känd för att ge eleganta kvalitetsviner i en stil som tilltalar många. Den fina druvan i kombination med producentens långa och gedigna historia som vinmakare gör att vinet uppnår en hög kvalitet. För 99 alternativt 259 kronor får du alltså ett vin som inte tummar på varken smak eller kvalitet.

Med frisk och fruktig smak av gröna äpplen, päron, honungsmelon, fläder och citrus gör sig Ostras Pedrín perfekt i ett nedkylt glas när värmen smyger sig på. Med sin mångsidiga karaktär är vinet lätt att tycka om och därför passar det perfekt som både sällskaps- och mingelvin. Det kan också drickas ihop med en stor variation av tilltugg och maträtter.

Boxen som vinet förvaras i har lägre klimatavtryck än en traditionell glasflaska, vilket bidrar till att Ostras Pedrín uppfyller Systembolagets hållbarhetskriterier. Produktionen av vinet hos producenten Vincente Gandia sker med omsorg om både miljö och människor. Boxen ingår i Systembolagets fasta sortiment vilket betyder att du kan hitta det på hyllan i alla butiker.

För den som hellre önskar Ostras Pedrín Organic Verdejo på flaska så har den nyligen i beställningssortimentet på Systembolaget – 99 kronor. Vill du servera vin från en flaska med finess så kan du nu beställa hem den till valfri butik. Dessutom är den nya flaskan en så kallad lättviktsflaska som också har lägre klimatavtryck. Flaskan kostar 99 kronor.

Nästa artikel