Från box till flaska – det här är Ostras Pedrín

Äntligen är årets härligaste månad här och ingenting lockar så som picknick- och balkonghäng. Med sin friska och fräscha smak kan Ostras Pedrín Organic Verdejo bli en favorit på vårens tillställningar. Vinet finns på box i Systemets fasta sortiment och kan hittas i din närmsta butik. Nyligen släpptes nyheten att vinet nu även finns på flaska i Systembolagets beställningssortiment.

Ostras Pedrín är ett populärt boxvin av flera anledningar. I och med vinets enkla och lättsamma karaktär har det en ovanlig mångsidighet. Det passar bra att drickas både med eller utan tilltugg, vilket gör det till det perfekta husvinet. Under de varmare årstiderna är det inte ovanligt att få oväntat besök eller att spontant vilja styra upp en picknick i parken – då är Ostras Pedrín ett bra val eftersom det faller de flesta i smaken.

Ostras Pedrín Organic Verdejo på flaska är vårens nyhet som passar alldeles ypperligt att ta med till parkhänget, dricka i solen på balkongen eller servera gästerna under middagsbjudningen. I och med att priset är 99 kronor är det prisvärt och blir därmed ett ypperligt bjudningsvin. Under varma dagar gör sig ett kallt glas vitt vin sig extra bra, speciellt om det är piggt och fräscht till smaken. Det spanska vinet har inslag av krispigt äpple, päron, honungsmelon och citrus vilket ger tydliga associationer till vår, sol och värme.  

Vill du låta vinet vara mer än ett sällskapsvin kan du kombinera det med tilltugg som balanserar och förhöjer smakerna. Ostras Pedrín gör sig bra ihop med fisk- och skaldjur och maträtter med tydlig friskhet och hetta. Vietnamesiska rätter och räkor med chiliaioli är att rekommendera ihop med vinet, speciellt under vår- och sommarsäsongen. 

Den annorlunda och snygga designen på flaskan drar till sig uppmärksamhet och kan bli mingelkvällens snackis. Det blir en rolig samtalsöppnare och gör dessutom att vinet är lätt att känna igen och lägga på minnet. 

Ostras Pedrín Organic Verdejo på flaska är vårens nyhet som nu finns att beställa på alla Systembolag och kostar 99 kronor. Beställ den här! Om du är mer för vin på box ingår det redan i det fasta sortimentet i alla Systembolagsbutiker. Läs mer om boxen här!

Nästa artikel