Lista: Därför är Ostras Pedrín ett smart val i vinhyllan

Slipp beslutsångesten i vinhyllan – det här är den enda boxen du behöver checka av. Ostras Pedrín är ett torrt vitt vin från östra Spanien som passar i alla lägen och som kommer uppskattas av alla dina gäster. Det bjuder på en frisk och fruktig smakexplosion med toner av gröna äpplen, päron och honungsmelon. Men smaken är inte det enda som gör Ostras Pedrín till ett smart vinval.

1. Ett vin för alla tillfällen – oavsett årstid 
Ostras Pedrín är ett mångsidigt vin som du alltid kan plocka fram, oavsett tillfälle. Det passar lika bra som mingel- eller sällskapsvin som att bjuda på till finmiddagen. Ostras Pedrín uppskattas av de flesta tack vare att det är smakrikt utan att bli för sött eller för aromatiskt. 

Viner förknippas ofta med olika årstider men det här är ett allsidigt vin som du kan ha hemma året om. Servera det gärna ihop med en varm fiskgryta eller mustig soppa under vinterhalvåret eller i med en fräsch laxsallad på våren. Sommartid är det perfekt till picknicken eller att dricka kylt på en solig balkong.

2. Ett vin med historia
Ostras Pedrín görs på verdejo – en druva som odlats under flera generationer i vinregionen Rueda, nordväst om Madrid. Druvan är känd för att ge eleganta kvalitetsviner i en stil som tilltalar många.

Även producenten bakom Ostras Pedrín, Vincente Gandia, har en lång och gedigen historia inom vinmakande. Med en druva av fin kvalitet och kunskap som gått i arv kan vita viner av hög klass produceras på Vicente Gandia.

3. Ett hållbart val
Ostras Pedríns är ett bra val även ur ett hållbarhetsperspektiv. Vinet är inte bara ekologiskt utan har dessutom belönats med Systembolagets märkning “Hållbart val” vilket innebär att produktionen hos Vincente Gandia sker med omsorg om både miljö och människor.

4. Ett klimatsmart vin
Att det skulle vara finare att köpa vin på flaska är en gammal sanning som det är dags att slå hål på. Faktum är att en boxförpackning har ett lägre klimatavtryck än en traditionell glasflaska. Vinet håller sig dessutom längre efter att det öppnats och du riskerar inte att behöva hälla bort slattar som blivit dåliga. Ett tips är att hälla upp vinet på en karaff innan servering för en lyxigare känsla. 

5. Ett prisvärt och lättillgängligt vin
Ostras Pedrín bjuder på en härlig smakupplevelse av hög kvalitet till ett förvånansvärt bra pris. Vinet ingår i Systembolagets fasta sortiment och finns att köpa i alla butiker för endast 259 kronor. För att läsa mer om vinet på Systembolagets kan du klicka här.

Nästa artikel