Tips: Här är vita boxvinet som hyllas på Vinbörsen

För svenska vindrickare är Spanien kanske inte känt som ett vinland med bredd, men faktum är att landet har en stor druvmångfald. Verdejo är en druva som hittills är ganska så okänd – vilket är synd då den ger kvalitetsviner med hög elegans och komplexitet. Ostras Pedrín är ett vin gjort på just verdejo som fått fina omdömen och som finns i alla Systembolagets butiker.

Ostras Pedrín är ett torrt vitt vin med hög friskhet och en smakrik karaktär. När du smakar på vinet så kan du känna inslag av päron, honungsmelon, banan och citrus. Druvan verdejo som vinet är gjort på har fått sitt namn efter sin starka gröna färg, “verde” betyder nämligen grön på spanska. På tal om grön färg så känns vinet fräscht och krispigt tack vare en ton av gröna äpplen som du också kan ana.

Namnet “Ostras Pedrín” kommer från ett lokalt spanskt känslouttryck som betyder ungefär “wow!” eller “jösses!”. Därav boxens framsida som pryds av en fisk och stor en hajfena som ska inspirera, väcka nyfikenhet och få oss att våga prova en druva vi aldrig smakat. Passande nog gör sig vinet mycket bra ihop med fiskrätter och skaldjur, men Ostras Pedrín är också ett vin som fungerar bra utan vare sig mat eller tilltugg. Det är ett utmärkt sällskapsvin att sippa på under minglet och det perfekta husvinet som du alltid kan ha hemma eftersom det uppskattas av många.

Boxtoppen.se ges Ostras Pedrín generösa 4,5 av 5 poäng och beskrivs som ett charmigt och prisvärt vin som visar upp Spaniens druvkvalitet. Det får även fina omnämnanden på Vinbörsen där vinets smak och karaktär lovordas. “Syrligt och saftigt på samma gång, okomplicerat men ändå med en härlig karaktär” skrivs det i en recension. Ett fyndigt uttryck som sticker ut är “Yes box, säger jag om denna box”. 

Om du vill prova vinet så hittar du det på ditt närmsta Systembolag då det finns på hyllan i alla butiker. Du kan även klicka här för att läsa mer om Ostras Pedrín på Systembolagets hemsida.

Nästa artikel