Öka din hållbarhet på jobbet i höst

Den nya vardagen med hybridarbete kan ge ökad livskvalitet men också skapa stress och förvirring. För att du ska kunna prestera på jobbet krävs det att du mår bra och känner dig trygg. Som medlem hos naturvetarna får du hjälp att orientera dig i det nya arbetslivet.  

En framgångsrik karriär kan bli kortvarig om du inte är hållbar på jobbet. Med rutiner och villkor som du mår bra av är chansen större att du orkar göra ett bra jobb genom hela arbetslivet.

Efter pandemin är det många som fått helt förändrade arbetsdagar – på gott och ont. Fackförbundet Naturvetarna arbetar för att deras medlemmars villkor ska hänga med i utvecklingen på arbetsmarknaden.

Som medlem i Naturvetarna kan du ringa eller mejla in till förbundets experter med frågor om hybridkontoret eller andra svåra situationer på jobbet. Du kan också få råd kring hur du kan prata om den här typen av frågor med din chef och tips på hur du förhandlar fram en rättvis lön, tryggare arbetsvillkor och bättre förmåner.

Gå med i Naturvetarna här – det tar bara någon minut.

Här är några av Naturvetarnas bästa tips som kan hjälpa dig att öka din hållbarhet i det hybrida arbetslivet:

Red ut vad som gäller
På många arbetsplatser har man anammat hybridkontoret utan att sätta upp tydliga riktlinjer. Osäkerhet kan skapa stor stress så se till att få raka besked om vad som förväntas av dig. Om du jobbar mycket på distans kan det vara bra att teckna ett distansavtal där det till exempel står hur stor tid du ska vara på kontoret och vilka arbetstider som gäller.

Lyft sådant som inte fungerar
Finns det problem med det nya arbetssättet? Se då till att belysa dem. Tänk på att din chef inte har samma perspektiv som du och dessutom får sämre koll på ditt arbete och din arbetsmiljö när du jobbar på distans.

Bli hållbar och må bättre på jobbet – gå med i Naturvetarna här.

Sätt gränser mellan jobb och privat
Många kämpade med att separera jobb och fritid under pandemin. Nu när hybridkontoret visat sig vara här för att stanna är det viktigare än någonsin att vi lär oss att sätta tydliga gränser när vi jobbar hemifrån.

Utnyttja tiden på kontoret
När vi mixar distansarbetet med att vara på kontoret kan vi anpassa samarbetet med våra kollegor efter det. Ska vi vara kreativa och lösa problem så är det ofta bäst att träffas fysiskt, medan information lika gärna kan mejlas.

Ta hjälp av Naturvetarna
Att vara medlem i Naturvetarna kostar mellan 100 och 250 kronor i månaden – då får du vägledning, service och förmåner för att du ska må bra och vara trygg genom hela ditt arbetsliv. Du stöttar även förbundets arbete för att förbättra naturvetares löner, villkor och arbetsmarknad. Här kan du läsa mer om allt som ingår.

Se din månadsavgift och bli medlem här!

Gå med i Naturvetarna

  • Naturvetarna jobbar för att du ska ha bra lön och villkor på jobbet, trygghet i vardagen och en hållbar karriär. 
  • Du får vägledning, service och förmåner för att utvecklas och vara trygg genom hela arbetslivet.
  • Medlemskapet kostar 100-250 kr/mån för yrkesverksamma och är gratis för studenter.
  • Läs mer och se ditt pris HÄR.
Nästa artikel