Karin blev uppsagd – fick en bättre deal tack vare Naturvetarna

Vad skulle du göra om du blev felaktigt uppsagd eller orättvist behandlad på jobbet? Som medlem i Naturvetarna får du hjälp att försvara dina rättigheter. Karin är en av många medlemmar som fått ovärderlig hjälp i ett svårt läge.

Vänta inte! Starta ditt medlemskap och öka din trygghet redan idag. Läs mer och bli medlem här.

Har du koll på dina rättigheter och vågar du säga ifrån om något inte går rätt till på ditt jobb? För Karin, som egentligen heter något annat, blev mardrömmen sann när hon kom tillbaka från semestern och fick höra att hennes tjänst inte fanns kvar. Hon fick två veckor på sig att avsluta sin anställning.

– Beskedet kändes inte bra och stred dessutom mot reglerna i LAS. Jag hade varit med sedan starten och var bland de först anställda i startup-bolaget, berättar Karin.

Som tur var så var Karin medlem i Naturvetarna. Hon slängde sig på telefonen till förbundets medlemsrådgivning och fick hjälp direkt.

I medlemsrådgivningen kan alla medlemmar få gratis stöd och vägledningar från Naturvetarnas ombudsmän. De är experter på frågor som rör villkor, avtal, arbetsmiljö och lön. Den som hjälpte Karin var ombudsmannen Daniel Wallin.

– Det fina var att jag under resans gång kunde ringa och mejla Daniel när jag ville, och fick snabb respons.

De bollade bland annat frågor kring Karins uppsägningsavtal, där sådant som skulle kunna vara till nackdel för henne togs bort. Resultatet blev ett avtal som Karin kunde vara nöjd med, och som hennes arbetsgivare godtog.

– I stället för en månads uppsägningstid fick jag dubbla tiden utan att behöva arbeta. Utan hjälpen hade avtalet blivit sämre för mig.

Ja tack – jag vill gå med i Naturvetarna och få trygghet, service och exklusiva förmåner genom hela arbetslivet.

Som medlem i Naturvetarna är du aldrig ensam när det stormar på jobbet. Naturvetarna står på din sida och hjälper dig med alltifrån tips och trix inför löneförhandlingen eller anställningsintervjun till stöd om du blir orättvist behandlad.

– Det var skönt att Naturvetarna fanns när jag behövde dem. Jag fick de bästa råden i den situation som jag var i, säger Karin.

I medlemskapet ingår också en mängd förmåner – såsom en inkomstförsäkring som säkrar din inkomst om du skulle bli av med jobbet. Här kan du läsa mer om allt som ingår.

Att vara medlem kostar mellan 100 och 250 kronor i månaden och är en smart investering i dig själv och din karriär. Här kan du räkna ut din månadskostnad och gå med.

Gå med i Naturvetarna

  • Naturvetarna jobbar för att du ska ha bra lön och villkor på jobbet, trygghet i vardagen och en hållbar karriär. 
  • Du får vägledning, service och förmåner för att utvecklas och vara trygg genom hela arbetslivet.
  • Medlemskapet kostar 100-250 kr/mån för yrkesverksamma och är gratis för studenter.
  • Läs mer och se ditt pris HÄR.

Nästa artikel