Naturvetarstudent: Här är medlemskapet som kan boosta din framtida karriär

Funderar du på din framtida karriär och vilka möjligheter du har efter utbildningen?
I så fall borde du bli medlem i Naturvetarna och få värdefulla förmåner på vägen mot arbetslivet.
– Nu när det är gratis har man ingen anledning att inte gå med, säger studenten Maja.

Passa på: Här kan du bli medlem och få gratis avgift under resten av 2021 och hela 2022.

Vet du vad du ska göra efter utbildningen? Kanske funderar du över om det är något du kan göra redan nu för att öka dina chanser att få drömjobbet? Som medlem i Naturvetarna blir du förberedd för att ta steget ut i karriären. Du får all den vägledning du behöver inför arbetslivet och kan slutföra din utbildning med målet i sikte.

– Det är verkligen en fördel att bli medlem så tidigt som möjligt eftersom man får så mycket under studietiden – inspiration, föreläsningar, workshops och kontakt med andra studenter. Jag känner att jag fått kött på benen och är redo för arbetsmarknaden, säger Maja Andersson som läser biologi vid Uppsala universitet.

Bli medlem nu och ta del av alla förmåner direkt. Klicka här för att ta del av erbjudandet!

För att få koll på möjligheter, karriärvägar och framtidsyrken inom din bransch kan du som studentmedlem boka personlig karriärrådgivning. Du får också tillgång till exklusiv lönestatistik för olika branscher och naturvetaryrken, vilket kan ge dig en bild av vilken lön du kan förvänta dig efter utbildningen. Om du har frågor om lön eller vill ha hjälp att tolka lönestatistiken kan du vända dig till medlemsrådgivningen.

– Eftersom många naturvetenskapliga utbildningar är så breda är det svårt att veta vad man kan förvänta sig. Jag var rädd att min utbildning inte skulle leda till jobb men Naturvetarna har visat mig att det finns många olika alternativ, säger Julia Dunder som läser miljövetenskap vid Göteborgs universitet.

När det sedan är dags att söka första jobbet kan du som medlem få stöttning och ta del av många olika förmåner. Du kan till exempel boka cv-coachning, granskning av din LinkedIn-profil, intervjuträning och lönerådgivning.

– Jag kommer att ta hjälp med cv-coachning och intervjuträning redan till våren när jag ska söka sommarjobb, säger Maja.

Julia och Maja är glada över att de gick med tidigt. På så vis har de undvikit den panik som de märkt att många känner under det sista året på utbildningen. Du som ännu inte gått med i Naturvetarna kan passa på att göra det här och nu, och få gratis medlemskap under resten av 2021 och hela 2022.

Skaffa dig ett försprång på väg mot karriären – gå med i Naturvetarna här!

Nästa artikel