Lista: 6 skäl för studenter att gå med i Naturvetarna

Många tror att fackförbund bara är till för de som är färdigutbildade och arbetar.
Men för dig som läser ett naturvetenskapligt program finns det mycket att vinna på att gå med i Naturvetarna redan nu.
Här är 6 anledningar till att alla naturvetarstudenter borde vara medlemmar.

Bli medlem nu och få gratis medlemskap under resten av 2021 och hela 2022. Registrera dig här!

1. Du får koll på din framtida arbetsmarknad
Vet du vilka olika möjligheter du har efter utbildningen? Naturvetarna är experter på den arbetsmarknad som du så småningom ska ut på, och som medlem får du ta del av deras expertis. Du får vägledning, information och inspiration som hjälper dig att komma fram till vad du vill arbeta med efter studierna.

2. Du får koll på löneläget i din bransch
Som medlem får du även tillgång till Sveriges bästa lönestatistik för naturvetare. Du kan utnyttja den till att få en uppfattning om löneläget i din bransch och vilka val du kan göra under studietiden och karriären för att påverka din lön. Om du vill ha hjälp att tolka statistiken kan du vända dig till Naturvetarnas medlemsrådgivning.

3. Du får personlig vägledning inför din framtida karriär
Om du ändå känner dig osäker på vad du vill eller på hur du ska ta dig dit kan du boka ett karriärsamtal. Då får du hjälp att sortera dina tankar och tips på hur du redan nu kan förbereda dig för att öka dina chanser att nå dit du vill.

Bli medlem nu och ta del av alla förmåner direkt. Klicka här för att starta ditt medlemskap!

4. Du får coachning när du ska hitta ditt första jobb
Många känner en stor stress över att hitta första jobbet efter utbildningen och det kan även vara hård konkurrens om sommarjobb och praktikplatser. Som medlem i Naturvetarna behöver du inte oroa dig. Du kan få personlig hjälp i form av CV-coachning, granskning av din LinkedIn-profil, intervjuträning och rådgivning inför löneförhandlingen.

5. Du får förmåner och erbjudanden
Som studentmedlem får du även ta del av en mängd förmåner och erbjudanden. Du får till exempel gratis olycksfallsförsäkring och juristförsäkring under hela studietiden, en förmånlig hemförsäkring för bara 45 kronor i månaden och tillgång till samtalsstöd med psykolog, jurist och ekonom.

6. Du får gratis medlemskap
Passa på att registrera dig som studentmedlem nu så bjuder Naturvetarna på medlemsavgiften under resten av 2021 och hela 2022. Du kan när som helst avsluta ditt medlemskap.

Nästa artikel