Guide: Så hittar du rätt på vägen mot din naturvetarkarriär

Läser du till biolog, kemist, miljövetare, dietist, fysiker eller något annat naturvetenskapligt yrke?
Då kan Naturvetarna visa vägen till ditt framtida drömjobb.
Nu kan du som är student bli medlem helt gratis.

Klicka här för att bli medlem redan idag! Just nu gratis medlemsavgift för studenter.

Naturvetarna är Sveriges största förbund för naturvetare och du som läser en naturvetenskaplig utbildning på universitet eller högskola kan ha stor nytta av att bli medlem så tidigt som möjligt under studietiden. Medlemskapet ger dig inte bara förmåner och erbjudanden – du får även de verktyg och den vägledning du behöver för att hitta en karriär som du trivs med efter studierna.

Naturvetarna är experter på arbetsmarknaden inom just din bransch. De vet var jobben finns för dig, vilka som är de största arbetsgivarna och vad din ingångslön bör vara. De gör årligen analyser av arbetsmarknaden inom de största branscherna för naturvetare och har koll på vilka yrken och kompetenser som kommer att vara efterfrågade i framtiden.

För att få hjälp att fatta smarta beslut inför din framtida karriär kan du som studentmedlem boka ett karriärsamtal. Då får du en bättre bild av dina möjligheter och vad som krävs för att du ska ta dig dit du vill. Du får även ta del av exklusiv lönestatistik för din bransch och kan vända dig till medlemsrådgivningen för att få hjälp att sätta dig in i löneläget.

Bli medlem nu och ta del av alla förmåner direkt. Klicka här för att starta ditt medlemskap!

Naturvetarnas seminarier, medlemstidning och hemsida ger dig ytterligare inspiration och information för att förbereda dig för arbetslivet. Du får bland annat tips på vad du kan göra redan under studietiden för att öka chanserna att förverkliga dina karriärdrömmar – till exempel hur du väljer dina kurser strategiskt, skaffar erfarenhet, knyter kontakter och utnyttjar ditt examensarbete till att öka din kunskap.

När du ska söka sommarjobb, praktikplats eller första ”riktiga” jobbet efter utbildningen kan du få hjälp med granskning av din LinkedIn-profil, CV-coachning och intervjuträning.

Vill du ha Naturvetarna vid din sida på vägen mot arbetslivet? Då kan du passa på att bli studentmedlem nu och få gratis medlemsavgift under resten av 2021 och hela 2022.

Nästa artikel