Lista: Därför bör du som student gå med i Naturvetarna

Pluggar du för att bli naturvetare av något slag? I så fall borde du gå med i fackförbundet Naturvetarna redan nu. Medlemskapet ger dig förmåner både under studietiden och när du sedan ska ut på arbetsmarknaden.
Här listar vi fem skäl till att bli studentmedlem.

1. Förmånligt pris för studenter
Om du läser en akademisk utbildning på minst tre år inom ett naturvetenskapligt ämne är du välkommen att gå med i Naturvetarna. Som student betalar du endast 10 kronor i månaden för ditt medlemskap!

2. Vägledning under studietiden
Val som du gör under studietiden kan vara avgörande för din framtida karriär. Här kan Naturvetarna ge dig råd – de har stenkoll på de möjligheter och utmaningar som väntar inom branschen. Du kan till exempel boka vägledning med en karriärrådgivare och inspireras av Naturvetarnas arbetsmarknadsinformation.

3. Hjälp till jobb
När det är dags för dig att söka jobb och förhandla om lön kan du få ovärderlig hjälp från Naturvetarna – eller vad sägs om granskning av LinkedIn-profil, intervjuträning och cv-coachning med en karriärrådgivare? Lägg därtill exklusiv lönestatistik för naturvetare och lönerådgivning där du får hjälp att tolka statistiken och lägga upp argumenten inför lönesamtalet.

4. Trygghet och stöd
Som studentmedlem får du både en olycksfallsförsäkring och en juristförsäkring – kostnadsfritt. Du erbjuds även en hemförsäkring för bara 45 kronor i månaden.

Dessutom får du tillgång till samtalsstöd över telefon med psykolog, jurist och ekonom under hela din studietid.

5. Chans att nätverka och engagera dig
Som medlem blir du en del av Sveriges största nätverk för naturvetare och du får möjligheten att engagera dig i naturvetares frågor, till exempel i studentrådets styrelse eller som studentmarknadsförare. Det ger dig värdefulla erfarenheter inför framtiden.

Vill du bli medlem? Läs mer och gå med här! 

Nästa artikel