PMS – kvinnoproblemet vi pratar för lite om

PMS är något som många lider av men som få pratar om. Behandlingsmetoderna är också få. Men nu finns det ett nytt kosttillskott som är avsett för kvinnor med PMS – Premens.

Köp Premens hos Apoteket via den här länken.

Många kvinnor har problem med PMS. Det kan visa sig som ångest, oro, ömma bröst eller humörsvängningar som kan påverka ens nära relationer, veckan innan mens. Många tror att det är något som inte går att göra något åt och att det bara är att bita ihop. Men så ska det inte behöva vara. Nu finns kosttillskottet Premens – för kvinnor med PMS.

– Tyvärr är det nog så att kvinnor har en tendens att bita ihop och stå ut. Jag tror att precis som med mycket annat som bara drabbar kvinnor så finns det ett viss tabu kring PMS, säger Åsa Mollén försäljningschef på Nordic Consumer Health AB som har tagit in Premens på den svenska marknaden.

Cirka 1,6 miljoner kvinnor har besvär med PMS. Men idag är det inte helt klarlagt vad PMS faktiskt beror på. Ännu finns det inte något läkemedel speciellt mot PMS. Gör man en sökning på PMS och vad man kan göra åt det på vårdguiden så rekommenderas man avslappningsövningar, träning och bra kost. Men det är inte alltid det är tillräckligt.

– När vi förstod att det är så många som 75 % av alla fertila kvinnor som uppger att de har någon form utav besvär i samband med mens bestämde vi oss för att ta in Premens. Vi vill tillhandahålla en produkt som kan minska besvären, få kvinnor att må bättre och samtidigt sätta fokus på problemet som uppenbarligen är väldigt vanligt, säger Åsa.

Premens är ett kosttillskott som består av en unik blandning av bland annat salvia och vitamin B6 och B2. Salvia bidrar till välbefinnande i samband med menstruation medan B6 bidrar till att reglera den hormonella aktiviteten och B2 bidrar bland annat till att minska trötthet och utmattning. Ofta märker man förbättring redan efter en månads konsumtion.

Nordic Consumer Health fokuserar på produkter inom egenvård och kvinnohälsa. Att många lider i tysthet på grund av något så naturligt som mens och PMS är något som de vill göra något åt.

Du kan också beställa Premens via de här länkarna:

Köp Premens från Apotea

Köp Premens från Meds

Köp Premens från Apoteket

Köp Premens från Life

Köp Premens på Kronans Apotek

Nästa artikel