Nej, du är inte galen du har bara PMS – 5 tecken på att du har PMS

Arg på allt och alla, börjar gråta över minsta grej och ett otroligt sötsug – känner du igen dig? För många kan perioden innan mens vara känslomässigt påfrestande och ibland kan man till och med börja fundera på om man inte blivit galen. Men nej, du är inte galen du har bara PMS.

PMS är väldigt vanligt, faktum är att man räknar med att 75 procent av alla fertila kvinnor känner av något sorts besvär veckan innan mensen. Men det är inte alltid man kopplar sina humörsvängningar till att det händer något kemiskt i kroppen.

Här är fem tecken på att du har PMS:

  1. Humörsvängningar – ena stunden är du jätteglad för att i nästa plötsligt börja gråta.
  2. Irritation – du kan bli orimligt irriterad på nästan vad som helst, kanske tuggar din partner för högt eller så sörplar din kompis på tok för ljudligt när hon dricker kaffe.
  3. Sötsug – du kan känna att du verkligen måste ha choklad, NU, eller så känner du dig hungrigare än vanligt och skulle lätt kunna äta dubbla (eller trippla) portioner.
  4. Ömma bröst – om någon råkar komma åt dina bröst eller kanske kramar dig lite för hårt kan brösten göra väldigt ont.
  5. Du vill inte göra något – du känner dig nedstämd och ingenting känns roligt, inte ens den där festen som du sett fram emot i flera veckor.

Vill du testa Premens? Beställ Premens från Kronans Apotek via den här länken.

Man brukar säga att en hälsosam livsstil kan bidra till att minska PMS. Att se till att äta rätt, träna och inte stressa är en bra start. Men i många fall kan man också behöva lite extra hjälp på traven. Nu finns det kosttillskott speciellt anpassat för kvinnor med PMS – Premens.

Premens innehåller en unik sammansättning av ingredienser däribland salvia, krillolja, vitamin B2 och B6 som kan minska PMS-besvär. Salvia bidrar till välbefinnande i samband med menstruation medan krillolja innehåller Omega-3 fettsyror som är bra för hjärnans förmåga och hjärt-och kärlsystemet samt antioxidanter som verkar antiinflammatoriskt. B6 bidrar till att reglera den hormonella aktiviteten och B2 bidrar till att minska trötthet.

Och du – kom ihåg att vara snäll mot dig själv! Ibland kan man behöva ett varmt bubbelbad och en stor chokladkaka.

Du kan också beställa Premens via de här länkarna:

Köp Premens från Apotea

Köp Premens från Meds

Köp Premens från Apoteket

Köp Premens från Life

Köp Premens från Kronans Apotek

Nästa artikel