Systrarna förlorade sina föräldrar – så fick de sin barndom tillbaka

Systrarna Precious och Anna förlorade sina föräldrar och hotades av undernäring. 

Men tack vare en uppmärksam granne kunde de få hjälp av SOS Barnbyar. I barnbyn fick de en egen kärleksfull SOS-mamma och möjlighet till en trygg uppväxt – allt tack vare SOS Barnbyars månadsgivare. 

När Precious var 13 år gammal dog hennes mamma och pappa, och hon lämnades ensam kvar med sin fyraåriga lillasyster Anna.

Precious sökte desperat hjälp hos en avlägsen släkting men fick inget gensvar, utan de båda flickorna tvingades klara sig själva. Precious blev tvungen att hoppa av skolan och i stället agera mamma åt sin lillasyster, för att de skulle ha en chans att överleva.

Att få ihop pengar till mat till de båda var svårt och lilla Anna blev så pass undernärd och svag att hon varken lärde sig gå eller prata. 

Som tur var såg en granne att systrarna behövde hjälp och tog kontakt med SOS Barnbyar.

Systrarna fick då flytta in i en av barnbyarna. De var väldigt rädda och extremt sårbara, men när de kom till byn fick de en egen SOS-mamma, Esnart, som genom sin kärleksfulla omsorg gav flickorna trygghet och en ny chans i livet.

Nu har det gått tio år sedan Precious och Anna flyttade in i barnbyn. Systrarna mår nu bra – Anna är 14 år och älskar att vara ute och leka med sina kompisar och Precious har precis tagit examen och planerar att vidareutbilda sig till läkare för att kunna hjälpa andra. 

Runt om i världen finns det många barn som Precious och Anna, som är ensamma, rädda och sårbara och som behöver den hjälp som SOS Barnbyar kan erbjuda: möjlighet till en trygg uppväxt, bra skola och en egen SOS-mamma. 

Arbetet i barnbyarna möjliggörs tack vare SOS Barnbyars månadsgivare, som varje månad bidrar till att ge barn en kärleksfull och trygg uppväxt. 

Vill du också vara med och stötta SOS Barnbyars arbete är det bara att klicka på länken nedan. Du väljer själv om du vill bli fadder till en hel barnby, ett specifikt barn eller stötta familjer i utsatthet.

*Namnen i artikeln är ändrade.

Det här är SOS Barnbyar
SOS Barnbyar är en internationell välgörenhetsorganisation som finns i 137 länder världen över. Deras syfte är att genom olika typer av insatser hjälpa barn som lever i utsatthet.

Organisationen har ett 90-konto vilket innebär att de regelbundet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Klicka här för att läsa mer.

Under 2020 samlade SOS Barnbyar in 350 miljoner kronor. 83,4% av pengarna gick direkt till att stötta barnen.

Nästa artikel