Så kan du rädda liv – för mindre än 9 kronor om dagen

I dag riskerar 1 av 10 barn att växa upp utan sin familj, övergivna och försummade eller tvingade att leva under svåra förhållanden – något som i många fall kan få förödande konsekvenser. 

Som fadder hos SOS Barnbyar kan du för mindre än 9 kronor om dagen vara med och bidra till att ge dessa barn en framtid.

Ser du tillbaka på en varm och kärleksfull uppväxt med en mamma, en pappa, syskon och en trygg plats att kalla hemma?

Tyvärr ser verkligheten annorlunda ut för många barn världen över.

På grund av saker som krig, katastrofer och fattigdom tvingas i dag miljontals barn i stället att växa upp i extrem utsatthet och uppleva saker som inget barn ska behöva vara med om. 

Men det finns faktiskt ett sätt att vara med och påverka: genom att bli fadder hos SOS Barnbyar.

Som fadder är du med och bidrar till att barn som är eller riskerar att växa upp i ensamhet får den trygga och kärleksfulla uppväxt som varje människa förtjänar. Du är en bidragande faktor till att dessa barn får möjlighet att leka, skratta och gå i skolan – sådant som är varje barns mänskliga rättighet.

Du bestämmer själv vilket typ av fadderskap som passar dig bäst: som familjefadder är du med och stöttar SOS Barnbyars långsiktiga arbete där det behövs som mest, som barnfadder är du fadder till ett specifikt barn och som byfadder är du fadder för en hel barnby. 

Det sistnämnda kostar endast 250 kronor i månaden – det vill säga mindre än 9 kronor om dagen. Det är en summa som man i dagsläget inte ens får en kopp kaffe för, men som för ett utsatt barn kan vara rent livsavgörande.

För den som vill stötta SOS Barnbyars arbete är det bara att klicka på länken nedan för att registrera sig. De har ett 90-konto och 83,4% av 2020 års insamling gick direkt till att stötta barnen.

Var med och rädda liv du också – bli fadder i dag!

Det här är SOS Barnbyar
SOS Barnbyar är en internationell välgörenhetsorganisation som finns i 137 länder världen över. Deras syfte är att genom olika typer av insatser hjälpa barn som lever i utsatthet.

Organisationen har ett 90-konto vilket innebär att de regelbundet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Klicka här för att läsa mer.

Under 2020 samlade SOS Barnbyar in 350 miljoner kronor. 83,4% av pengarna gick direkt till att stötta barnen.

Nästa artikel