Skrämmande fakta: 1 av 10 barn riskerar växa upp i extrem utsatthet

Krig, katastrofer och fattigdom – det är några av orsakerna till varför barn världen över tvingas växa upp under extremt utsatta förhållanden.

Genom att bli fadder hos SOS Barnbyar kan du vara med och bidra till att fler barn får den trygga och kärleksfulla uppväxt som varje människa förtjänar.

En varm och trygg miljö, där man omges av familj och vänner. En vuxen som stoppar om en och pussar en på pannan vid läggdags. 

Så ser många antagligen tillbaka på sin uppväxt. Men tyvärr är det långt ifrån verkligheten för många barn i dag.

Statistiken visar faktiskt att så många som 1 av 10 barn riskerar att växa upp utan sin familj, övergivna och försummade eller tvingade att leva under svåra förhållanden, utan det stöd de behöver för att kunna förbereda sig för framtiden. Levnadsförhållanden som många gånger kommer att prägla en livet ut.

Det finns många anledningar till varför barn inte kan bo kvar hos sina familjer. 

Krig, katastrofer och fattigdom är några av de bakomliggande orsakerna till varför barn överges och tvingas klara sig själva.

För att motverka detta finns SOS Barnbyar. 

I barnbyarna erbjuds barnen en trygg och kärleksfull uppväxt, med föräldrar, syskon, vänner och framför allt: en känsla av samhörighet.

Totalt finns 570 barnbyar runtom i världen, där 6000 SOS-mammor ägnar sina liv åt att ge övergivna barn den typen av uppväxt som många av oss tog för givet som små.

Här får barnen skratta, busa och gå i skolan. Här får barnen växa upp omgivna av familj och vänner, med en vuxen som stoppar om dem och pussar dem på pannan innan läggdags, precis som det ska vara.

Vill du också vara med och bidra till att fler barn får möjlighet att växa upp i en trygg och kärleksfull miljö? Bli fadder redan i dag! 

Du väljer själv om du vill bli fadder till en hel barnby, ett specifikt barn eller stötta familjer i utsatthet. Klicka på länken nedan för att komma till SOS Barnbyars hemsida där du kan läsa mer.

Det här är SOS Barnbyar
SOS Barnbyar är en internationell välgörenhetsorganisation som finns i 137 länder världen över. Deras syfte är att genom olika typer av insatser hjälpa barn som lever i utsatthet.

Organisationen har ett 90-konto vilket innebär att de regelbundet kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll. Klicka här för att läsa mer.

Under 2020 samlade SOS Barnbyar in 350 miljoner kronor. 83,4% av pengarna gick direkt till att stötta barnen.

Nästa artikel