Så fick 53-åriga Carina kontroll på sin hälsa

När Carina Erikssons hälsa plötsligt försämrades förstod hon först inte vad som var fel. Tack vare Werlabs hälsokontroller kunde hon få ett svar – något som även lade grunden till ett fortsatt hälsosamt liv.
”Det är mitt sätt att förebygga större problem, samarbeta med min läkare och genast få rätt behandling”, säger hon.

För 10 år sedan drabbades 53-åriga Carina Eriksson av plötslig trötthet och konstiga magproblem. Till en början trodde hon att det rörde sig om en vanlig magsjuka, men när hon sedan drabbades av huvudvärk, domningar i fingrarna och till slut även andningsproblem förstod hon att något inte stod rätt till.

Trots flera vändor till olika vårdinrättningar som hävdade att det rörde sig om stress, så kom den stora vändningen först när en kompis tipsade henne om att kolla upp om hon hade B12-brist – något det visade sig att hon hade.

”Jag fick B12-injektioner i tre månader och fortsatte med tabletter. Alla mina symtom försvann inom en vecka efter den första injektionen. Då hade jag varit sjuk i många månader”, säger Carina.

Det hela blev en ögonöppnare för Carina, som samtidigt började läsa på om hur kvinnokroppen förändras i samband med klimakteriet.

När hon återigen började känna sig hängig bestämde hon sig för att göra en grundläggande hälsokontroll hos Werlabs – ett test som sker genom ett enkelt blodprov. Hon tog sedan med sig provsvaren till en gynekolog.

”Provsvaren visade att jag hade låga nivåer av könshormonerna östrogen och testosteron. Jag var i klimakteriet fast jag inte riktigt velat tro det själv. Den här gången fick jag rätt behandling direkt och mådde jättebra efter bara några dagar”, säger Carina.

Att Carina upptäckte Werlabs skulle visa sig bli den stora vändningen, och hon har sedan dess gjort återkommande hälsokontroller till en vana.

I dag kan hon återigen njuta av livet till fullo, samtidigt som hon har ork nog att både umgås med barnbarnen och ge hundra procent på jobbet.

”Känner jag att något inte stämmer i min kropp vill jag veta vad det handlar om och söka hjälp med Werlabs provsvar i handen. Det är mitt sätt att förebygga större problem, samarbeta med min läkare och genast få rätt behandling”, avslutar Carina.

Vill du också få bättre koll på din hälsa? Beställ en hälsokontroll hos Werlabs redan idag.

Nästa artikel