Lista: Därför ska du göra regelbundna hälsokontroller

Har du symtom som du vill kolla upp eller är du nyfiken på din hälsostatus? Då borde du göra en hälsokontroll. Werlabs olika tester ger dig snabba och tydliga svar.

Att ha koll på sin hälsa är viktigt, inte minst om man vill upptäcka sjukdomar i tid och minimera risken för framtida sjukdomar. Här är 4 anledningar till varför alla borde göra regelbundna hälsokontroller:

1. Förstå din hälsa och förebygg sjukdomar
Många sjukdomar som vi drabbas av idag är livsstilsrelaterade och hade kunnat undvikas om de hade upptäckts i tid. Genom att göra en hälsokontroll får du en ökad förståelse för din hälsa och hur just din livsstil påverkar ditt välmående. En hälsokontroll hjälper dig att få en bättre bild av din hälsa och får dig att inse vilka förändringar du borde göra för att förbättra din allmänna hälsostatus. Med Werlabs hälsokontroller får du möjligheten att gå in på djupet och få svar på hur du egentligen mår. Genom att göra regelbundna hälsokontroller får du dessutom svar på att dina livsstilsförändringar lönar sig!

2. Finns något för alla
Werlabs erbjuder en mängd olika hälsokontroller som fokuserar på allt från hjärta och hormoner till vitaminbrist och allergi. De mest populära hälsokontrollerna innehåller omfattande analyser av flertalet områden: Hälsokontroll XL Plus är den mest heltäckande, den ger dig en bred kunskap om din hälsa, och Folkhälsopaketet fokuserar på de tre viktigaste områdena för hälsan: diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar och sköldkörtel.

3. Håll koll på sjukdom
Genom regelbundna tester kan du dessutom följa ditt tillstånd över tid. Ett exempel är avvikelser i sköldkörteln. Om du tar regelbundna tester kan du utan problem följa dina värden, precis som Mikaela. Ett annat exempel är om du har haft höga blodfetter vid den första mätningen, gjort en del livsstilsförändringar och vill veta hur de har påverkat dina värden.

4. Enkelt och smidigt
Det krävs bara två enkla steg för att få bättre koll på din hälsa. Det första steget är att beställa din hälsokontroll hos Werlabs som sedan skickar en digital remiss till vårdcentralerna. Med andra ord behöver du endast legitimation att visa upp när du kommer till Werlabs anslutna provtagningställen som antingen har tidsbokning eller drop-in. Och det andra steget är helt enkelt att vänta in svaret som du får tillsammans med en utförlig kommentar av Werlabs anslutna läkare.

Nästa artikel