Så kan du bli en vinnare på galopp


Experten Josephine Chini kan knepen. Dessutom är känslan av att sätta en högoddsare något extraordinärt.
– Tjusningen är adrenalinet när man inser att man sitter på en vinnande kupong, säger hon.

Vill du veta mer om galoppen? Klicka här och följ Svensk Galopp på Facebook

Josephine Chini har själv varit aktiv inom galoppsporten som jockey i flera år. Numera kan man se och höra henne som expert i tv där hon guidar tittarna inom galoppsportens spännande värld.

– Inom galoppen är det ofta som högoddsare vinner. Och det är riktigt kul att spela på outsiders med högre odds, säger Josephine Chini.

Berätta, har du något roligt minne när du prickat in en riktigt skräll?

– Ja, jag minns särskilt en gång innan jag började rida lopp och var på banan. Jag såg på odds-tavlan att det stod oddset 99,9 gånger pengarna på en av hästarna i loppet. Så ingen trodde på den hästen. Min kusin, som också jobbar med galopp, var med mig och tyckte att hästen såg fin ut. Varför skulle inte den kunna vinna?

– Vi hann precis springa till spelluckan för att  spela och hästen vann.  Vi hade spelat varsin tjugolapp och vann omkring 2 000 kronor var. För mig var det mycket pengar, med den vinsten finansierade jag min vinterjacka, berättar Josephine Chini.

Och just känslan att lyckas sätta en vinnare är något alldeles extra.

– Det ger en rejäl adrenalinkick när man spelat på en högoddsare och man ser att den kommer att vinna. Då ställer man sig upp och skriker, säger hon.

Ett av Josephine Chinis bästa knep för att hitta en vinnare är kika på hästarna i ledvolten där alla hästar visas upp innan loppen.

– Där kan du se hästarna bra både om du är på plats på banan eller när du sitter hemma och ser tävlingarna framför datorn eller på tv.

– Hästarna ska gärna vara lugna och fina innan start och inte för mycket på tårna. Det är viktigt att de spar energi till loppet. Dessutom kikar jag efter om hästarna är blanka och fina i pälsen, säger hon.

Spana in klippet här under där Josephine berättar mer om hur spel på galopp fungerar:

  • Du måste vara 18+ för att spela på galopp. 

Vill du veta mer om galoppen? Klicka här och följ Svensk Galopp på Facebook

Nästa artikel